«Όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης εκείνο το τρομερό πρώτο εξάμηνο του '15 ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία μας» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις Ολάντ για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία και τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Με τις δοξασίες τους μας οδήγησαν μια ανάσα από τον γκρεμό. Την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φρέναρε, αλλά το αυτοκίνητο είναι ακόμα κοντά στο γκρεμό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, εκείνη την περίοδο έγιναν αδιανόητοι χειρισμοί από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου-Βαρουφάκη. Χειρισμοί που κόστισαν πολλά δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, μας γύρισαν στο πηγάδι της ύφεσης, σκόρπισαν στους πέντε ανέμους πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού και έπληξαν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της χώρας.
«Πήγαν να κάνουν την Ελλάδα μια δεύτερη Αλβανία… Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και γι'' αυτό υποβάλλει τους Έλληνες σε θυσίες χωρίς ελπίδα» τονίζει.
Εκτιμά ακόμη ότι η όποια θετική εξέλιξη για το χρέος θα απέχει αρκετά από την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων της οικονομίας και αναφέρει ότι στη ΝΔ «διαμορφώνουμε το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, μια Συμφωνία Αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες, με στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και με πυξίδα αυτό το πρόγραμμα θα κινηθεί η επόμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».
Ο Κωστής Χατζηδάκης επιμένει ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΔ όπως παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη περιέχει δύο πίνακες με ισόποση μείωση φόρων και δημοσίων δαπανών. «Ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι τόσο στις κατηγορίες των φόρων όσο και στις κατηγορίες των δαπανών. Όποιος έχει μάτια βλέπει» επισημαίνει.
O αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης κάνει επίσης λόγο για αλαζονεία, αμηχανία και αδιέξοδες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, και τονίζει ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο Παππά και θα ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, «δίνοντας περισσότερες άδειες σύμφωνα με τις τεχνολογικές δυνατότητες του φάσματος», διασφαλίζοντας διαφάνεια και προσδιορίζοντας εγγυήσεις ποιότητας στο περιεχόμενο των προγραμμάτων.