Κατηγορηματικός για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και τον νόμο του 2016 εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο καθηγητής συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη και το νόμο του 2016 ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: «Δεν υπάρχει θεσμικό κενό, υπάρχει μια νομοθεσία η οποία είναι σαφής απαγορεύει τους αρχηγούς κομμάτων να κατέχουν μετοχές εταιρειών των οποίων η έδρα βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτή η απαγόρευση δεν αφορά μόνο τις off shore αφορά όλες τις εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό χωρίς καμία εξαίρεση. Για μένα αυτός ο νόμος όχι απλώς δεν έχει λογική είναι και άκρως αμφίβολης συνταγματικότητας».
«Ο κ. Κασσελάκης υποχρεούται να υποβάλλει πόθεν έσχες με τη λήξη του έτους, ούτε μια μέρα δεν επιτρέπεται να έχεις μετοχές σε εταιρεία εξωτερικού αν είσαι αρχηγός κόμματος. Συνεπώς αν μεταβίβασε τις μετοχές του τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ή δεν τις έχει μεταβιβάσει ακόμα το αδίκημα είναι τελεσμένο. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για έναν νόμο που έχει στοιχεία παραλογισμού και αντισυνταγματικότητας κυρίως διότι προσκρούει στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην οικονομική ελευθερία, επίσης και στο ευρωπαϊκό ενωσιακό δίκαιο», σημείωσε ο Κώστας Χρυσόγονος.
Τέλος, ερωτηθείς αν γνωρίζει για ποιο λόγο είχε δημιουργηθεί ο νόμος αυτός από την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα ο κ. Χρυσόγονος απάντησε: «Την εποχή εκείνη ήταν βέβαιο ότι η κα Μητσοτάκη διέθετε μετοχές σε κάποια γαλλική εταιρεία και αποσκοπούσε να εξαναγκάσει το ζεύγος Μητσοτάκη είτε να εκτεθεί πολιτικά είτε να πουλήσει τις μετοχές ενδεχομένως σε τιμή ευκαιρίας δεν ξερω, υπήρχε πάντως πολιτική στόχευση».