Στο γεγονός πως για τον ίδιο είναι σημαντικό να έχει άποψη για το «τι γίνεται στο πεδίο» στάθηκε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών, Κώστας Κυρανάκης, στις δηλώσεις που έκανε στην πρώτη του μέρα στο υπουργείο.
«Έχουμε ξεκινήσει από το Σάββατο, πραγματοποιήσαμε κάποιες επισκέψεις στο σταθμαρχείο Αθηνών, στο σταθμό Λαρίσης, στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Αχαρνές, κάνουμε αυτοψίες και θα έχουμε συναντήσεις με τις διοικήσεις σήμερα για να έχουμε ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Είναι πολύ σημαντικό για μας να ξέρουμε όχι μόνο αυτά που λαμβάνουμε ως επίσημη ενημέρωση αλλά το τι συμβαίνει στο πεδίο.
Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, αυτά που θα λάβουμε ως επίσημη ενημέρωση είναι πολύ σημαντικό και το τι θα δω και θα ακούσω ο ίδιος από τους εργαζομένους και αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.