Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα έχει το επικείμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη του, στο «Έθνος της Κυριακής"» τονίζοντας ότι «ο αναπτυξιακός νόμος µας θα αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα».
«Θα πετύχουµε εκεί που απέτυχαν οι προκάτοχοί µας γιατί έχουµε δύο µεγάλα πλεονεκτήµατα: πρώτον, πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κάνει ακριβώς αυτό, άρα δεν µπορεί κανένας να πει ότι δεν ξέρει γιατί εκλεγήκαµε. Και, δεύτερον, διότι δεν έχουµε καµία ιδεοληψία, όπως όλες αυτές οι ιδεοληψίες που υπήρχαν στο παρελθόν. Τα χέρια µας είναι λυµένα. Ο αναπτυξιακός νόµος µας θα αλλάξει το επιχειρηµατικό περιβάλλον στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας πως στο επίκεντρο βρίσκεται η μικρομεσαία επιχείρηση.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει ότι «για τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις κάναµε τις 120 δόσεις, για τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις θα ξαναφτιάξουµε σε πολύ καλύτερη και ταχύτερη βάση τον εξωδικαστικό συµβιβασµό, για τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις ψηφίζουµε τον αναπτυξιακό νόµο που θα κάνει τη ζωή των επιχειρηµατιών ευκολότερη».
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει ότι η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση είναι ψευδής και πως οι επαφές του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη έχουν πάει εξαιρετικά καλά. «Από την αρχή λέγαµε ότι η µείωση του στόχου θα έρθει από το 2021 ή, το πολύ, από το 202 0. Σίγουρα όχι από το 2019. Όλη η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση είναι εντελώς ψευδής και τα προεκλογικά µας βίντεο το αποδεικνύουν. Στην πραγµατικότητα, οι διαπραγµατεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και γι' αυτό το θέµα έχουν πάει εξαιρετικά καλά, γιατί όσο ανεβαίνει η αξιοπιστία της Ελλάδος τόσο θα ανέβουν και οι βαθµοί ευελιξίας», τόνισε.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας πως είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να ταυτιστούν τα συμφέροντά της με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.
«Οι δηλώσεις τόσο του Αµερικανού πρέσβη στη Λευκωσία όσο και του Αµερικανού υπουργού Εµπορίου στην Αθήνα ήταν απολύτως ξεκάθαρες για το ότι όλα όσα κάνει η Τουρκία εκεί είναι παράνοµα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «η Κυπριακή ?ηµοκρατία και η Ελληνική ?ηµοκρατία έχουν αυτήν τη στιγµή ως σύµµαχο σε αυτήν την ιστορία τις ΗΠΑ».
Εκτίμησε δε ότι «δεν θα µπορούσε κανείς να πιστέψει σοβαρά ότι ο κ. Ερντογάν θα διακινδύνευε ένα µείζον επεισόδιο µε αντίπαλο τις ΗΠΑ» και κατέληξε: «Κατά συνέπεια, θα έλεγα να κρατήσουµε την ψυχραιµία µας και µε γνώµονα το διεθνές δίκαιο να ταυτιστούν τα συµφέροντά µας»