Ακόμα και αν περάσουν οι τροπολογίες στα Σκόπια που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μπαίνει τέλος στον αλυτρωτισμό, οι γείτονες θα έχουν τη δυνατότητα να ονομάζονται «Μακεδόνες» από όλο τον κόσμο, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών θα παραμείνει σαν τέρας στην λίμνη που απελευθερώνει τον αλυτρωτισμό»
«Οι τροπολογίες έχουν κατατεθεί από βουλευτές αλβανικής καταγωγής που φοβούνται την αφομοίωση της αλβανικής μειονότητας. Κάποιες, μάλιστα, ζητούσαν να αναφέρεται στο Σύνταγμά τους ότι «η υπηκοότητα θα είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι «μακεδονική». Τελικά φαίνεται να προχωρά, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα εγκριθεί, μια τροπολογία που διατηρεί τον όρο «μακεδονική», αλλά ζητά να διευκρινίζεται πως «δεν προσδιορίζει την εθνότητα». Ακόμη και εάν περάσει, όμως, οι γείτονές μας θα έχουν τη δυνατότητα, με τη βούλα Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνο να αυτοαποκαλούνται, αλλά και να ονομάζονται από όλο τον κόσμο Μακεδόνες», σημείωσε.
Ερωτηθείς πως η κυβέρνηση υποστηρίζει πως εάν τελικά ψηφιστεί η τροπολογία αυτή, θα βρεθείτε η ΝΔ σε δύσκολη θέση απάντησε ότι «εμφανίζοντας σαν πολύ σοβαρή τη διευκρίνιση που ζητούν οι Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, ο κ. Τσίπρας αναδεικνύει το μέγεθος των δικών του υποχωρήσεων. Οι πανηγυρισμοί του συνιστούν ομολογία για έγκλημα στη Λίμνη των Πρεσπών».
Και σημειώνει: «Δεν είναι, όμως, το μόνο αρνητικό στοιχείο της συμφωνίας. Και δεν διορθώνεται ακόμη κι αν τελεσφορήσει η προσπάθεια των Αλβανών.».
Επίσης, ο κ. Καλαφάτης εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική επισημαίνοντας πως επέβαλε 30 νέους φόρους, προχώρησε σε 17 περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών και έκοψε βασικές κοινωνικές παροχές, ενώ, όπως λέει, το πρώτο μόνο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία ζημιώθηκε κατά 100 δισ. ευρώ.
«Το κόστος των 100 δισ. επισημάνθηκε, για πρώτη φορά, από τον επικεφαλής του ESM, Κλ. Ρέγκλινγκ, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για 35 δισ. ευρώ. Και αυτό δεν απεικονίζεται μόνο στο δημόσιο χρέος. Μόνο από το κλείσιμο των τραπεζών έχασαν 15 δισ. ευρώ οι μικρομέτοχοι και άλλα 25 το Δημόσιο. Το Χρηματιστήριο απαξιώθηκε και έχασε το 45% της αξίας του. Η οικονομία βυθίστηκε ξανά στην ύφεση και, μέσα σε τρία χρόνια, χάθηκε εθνικό εισόδημα 26 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες φορτωθήκαμε επιπλέον μέτρα λιτότητας 10 δισ. ευρώ. Και όλα αυτά δεν προήλθαν ούτε από λάθος, ούτε από αυταπάτη, αλλά από έγκλημα», συμπλήρωσε.