Πώς είναι να σε απολύει ο Τζορτζ Κλούνι; Σίγουρα πολύ διαφορετικό από το να σε απολύει ο Κασσελάκης. Άλλο το Χόλυγουντ, άλλο η Κουμουνδούρου, αλλά να που συμπίπτουν! Σε μια ταινία που παρακολούθησα πριν από κάποια χρόνια ο Κλούνι υποδύεται τον «γκουρού» των απολύσεων και τώρα τον αντιγράφει ο Κασσελάκης. Οι απολύσεις Θαν. Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους αριστερούς. Μεταξύ μας για όλα τα κόμματα. Είναι εκδικητικές και επιδεικτικές. ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη έχει πια άλλη «μορφή». Είναι όπως μια εταιρεία. Ένα «μαγαζί» με αφεντικό. Και μάλιστα γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, απευθείας από το Μαϊάμι, που απολύει κι αυτός με τα χέρια του, όπως ο Κλούνι, στον δικό του ρόλο…
Οι απολύσεις προβεβλημένων κομματικών στελεχών πρώτης γραμμής είναι καινοφανείς. Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται ακόμη πιο πολύ. Ανακοινώνονται με φασαριόζικο τρόπο για να ακουστούν δυνατά. Ο Κασσελάκης θορυβεί για να υπενθυμίσει την παρουσία του, τώρα που μονοπωλούν τη σκηνή ο Ανδρουλάκης και σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ στον «σκοτωμό» για την αρχηγία.
Ο Κασσελάκης σε αμηχανία, είπε να επιτεθεί προτού βρεθεί στην ίδια θέση με τον Ανδρουλάκη. «Είδε» τα δύσκολα να έρχονται και τον «ιό» της προεδρικής αμφισβήτησης να περνά, αργά ή γρήγορα, και στο κόμμα του. Τίποτε δεν μένει το ίδιο σε καιρούς αντιπαραγωγικούς για την πολιτική, όταν η έλλειψη ελκυστικών θέσεων κι απόψεων, φέρνει γκρίνια και καταλήγει σε εσωτερική «φαγωμάρα». Αυτό ζει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, αυτό δεν θα αργήσει να ζήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Θέμα χρόνου είναι…
Ο Κασσελάκης θέλει να δείξει ότι παραμένει αρχηγός. Έχει την αγωνία της επιβίωσης σ’ ένα κόμμα που δεν το λες και φιλικό προς εκείνον. Επιβάλλει όμως σχέση εξάρτησης. Που σημαίνει ότι η θέση που κατέχει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ περνά από την έγκριση του αφεντικού. Είναι η σχέση υπαλλήλου-μέλους κόμματος και εργοδότη-προέδρου του κόμματος. Που το κακό, θα πεις. Η δουλειά τους είναι κομματική, αμείβονται για την εργασία τους, αξιολογούνται κι αν δεν ικανοποιούν με την απόδοση τους λύεται η συνεργασία μαζί τους.
Επέλεξε τους Θεοχαρόπουλο και Τσίπρα, τον εξάδελφος, στους οποίους πίστευε ότι μπορούσε να επιβληθεί. Προκάλεσε ένταση ελεγχόμενη, ικανή να μετρήσει αντιδράσεις στο εσωκομματικό παιχνίδι που ενδιαφέρει μόνο τον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απολυθέντες προφανώς πρέπει να αναζητήσουν απασχόληση στο περιβάλλον της ανοικτής οικονομίας, μακριά από την κομματική προστασία. Πιθανόν οδυνηρό για τους ίδιους. Ας προσέλθουν κι εκείνοι στον κόσμο της κανονικότητας…
Όση φασαρία και να κάνει ο πρόεδρος Κασσελάκης, τίποτε δεν αλλάζει, τίποτε δεν τον ωφελεί!
Αυτό που δεν έχει είναι οι ιδέες και περιεχόμενο.
Τουλάχιστον ο Κλούνι είχε ένα σενάριο…