Έλεος! Δεν υπάρχει εισαγγελέας;

Διοικητικοί υπάλληλοι έριξαν τον σέρβερ του ΕΚΠΑ ώστε να μη διεξαχθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις. Το ομολόγησε on camera κάποιος εκπρόσωπός τους, ονόματι Δημήτρης Αντωνίου. Από δίπλα του πανηγυρίζοντες και οι καταληψίες φοιτητές και οι ομοϊδεάτες καθηγητές που δε θέλουν να ηττηθεί το «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα από τις «τηλεξετάσεις», όπως περιφρονητικά τις αποκαλούν.

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει με εκβιαστικό τρόπο το φοιτητικό κίνημα», λέει η ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου με ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι είχαν προαναγγείλει μια παρόμοια κίνηση. Η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει τις προθέσεις τους και να λάβει τα μέτρα της για να αποφύγει αυτό που ακριβώς έγινε και που δεν καταγράφεται στο ενεργητικό της.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να αντιληφθεί πως πρόκειται για κραυγαλέα πράξη δολιοφθοράς, ποινικά κολάσιμη. Μέχρις εδώ τα πάντα λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Όμως τελικά οι εισαγγελείς τι κάνουν; Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή δε θέλουν να μπλέξουν με τους αριστερούς φοιτητές; Πώς πρέπει να ενεργήσουν όταν έχουν μπροστά τους έναν καθ΄ομολογία ένοχο; Τι λέει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις και γιατί δεν τον εφαρμόζουν;

Και οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης είναι δυνατόν να είναι παρατηρητές καραμπινάτων παρανομιών; Είναι δυνατόν ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, ο καθ΄ομολογίαν ένοχος, να μην υποστεί τις ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες των πράξεων του; Γράφοντας τις λέξεις «πειθαρχικές συνέπειες» ξέσπασα σε ένα αυθόρμητο γέλιο. Γιατί, επί του προκειμένου, η κατάσταση στα ΑΕΙ είναι για γέλια.

A propos, τι έγινε με τα «παιδιά» που προπηλάκισαν τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου; Δεν πιστεύω να τους πείραξε κανένας!

Θα μου πει ο αναγνώστης πως ζητώ πολλά. Φυσικά και ζητώ πολλά από μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε, δις, για να βάλει ένα τέρμα στην ανομία που επικρατεί στα πανεπιστήμια. Στην προσπάθεια της αυτή συνέδραμαν πολλοί πανεπιστημιακοί, με προσωπικό κόστος, οι οποίοι τώρα βλέπουν πως αγωνίστηκαν για «ένα αδειανό πουκάμισο». Πέραν όλων των άλλων, η κυβέρνηση με την αβελτηρία της και την ανοχή της στους παράνομους καταληψίες και τους συνεργούς τους, τους έχει αφήσει ξεκρέμαστους.

Για τους εισαγγελείς δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Κλείνουν εκ συστήματος τα μάτια στα όσα διαπράττονται στους πανεπιστημιακούς χώρους, ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα της αυτεπάγγελτης παρέμβασης, όπως έγινε στην Κομοτηνή, και αυτοί κάνουν πως δε βλέπουν.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (20.00) ουδείς εισαγγελέας έδωσε σημεία ζωής. Ίσως να θεωρούν πως η φθορά του σέρβερ είναι μέσα στα καθήκοντα των διοικητικών υπαλλήλων ή κάτι ακόμα καλύτερο: να περιμένουν να τους καλέσει ο πρύτανης για να ασχοληθούν με το θέμα. (Βλέπετε δε λέω «να ασκήσουν ποινική δίωξη»). Αυτά συμβαίνουν στις πολιτισμένες χώρες του Τρίτου Κόσμου.

ΥΓ. Είμαι σίγουρος πως η ΝΔ στο πρόγραμμα της 3ης τετραετίας θα συμπεριλάβει και την πάταξη της ανομίας στα ΑΕΙ.