Το κινεζικό ειδησεογραφικό δίκτυο CGTN αναφέρει πως η επιστημονική ομάδα υπό την κορυφαία επιδημιολόγο Li Lanjuan, του Zhejiang University, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τον νέο κορονοϊό στην Ουχάν της Κίνα, εντόπισαν δύο διαφορετικής κατηγορίας φάρμακα τα οποία φέρονται να αμβλύνουν τα συμπτώματα του νέου κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα προκαταρκτικά πειράματα που διεξήχθησαν σε δείγματα στο δοκιμαστικό σωλήνα εργαστηρίου ήταν αποτελεσματικά στην αναστολή του νέου κορονοϊού, ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί αν υπήρξε και επιτυχής θεραπεία ατόμων που έχουν προσβληθεί από το νέο κορονοϊό.
Συγκεκριμένα, οι προκαταρκτικές δοκιμές έδειξαν ότι δύο φάρμακα, τα Abidol και Darunavir, μπορούν να αναστείλουν τον ιό σε κυτταρικά πειράματα, σύμφωνα με την Li.
Πάντως σύμφωνα με το κινεζικό δημοσίευμα, η ερευνητική ομάδα της Li Lanjuan ανέφερε ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.
Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένας εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα Τετάρτη πως μέχρι στιγμής «δεν έχει καταγραφεί κάποια αποτελεσματική θεραπεία» κατά του κορονοϊού. Το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC το οποίο επικοινώνησε με τον ΠΟΥ για σχολιασμό της παραπάνω δήλωσης, προς το παρόν δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.
Sky News: Σημαντική ανακάλυψη Βρετανού επιστήμονα επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου
Μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, έκανε ο Βρετανός επιστήμονας Ρόμπιν Σάτοκ, μειώνοντας ένα τμήμα του συνήθους χρόνου ανάπτυξης του φαρμάκου από «δύο με τρία χρόνια σε μόλις 14 ημέρες», μετέδωσε σήμερα το Sky news.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, «με τις συνηθισμένες προσεγγίσεις απαιτούνται τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια πριν ακόμη φτάσεις στην κλινική για την παρασκευή του. Και εμείς έχουμε περάσει, από το χρονοδιάγραμμα αυτό, στο να δημιουργήσουμε ένα υποψήφιο φάρμακο στο εργαστήριο μέσα σε 14 ημέρες».
Παράλληλα, ο Σάτοκ δήλωσε ότι πλέον βρίσκεται στο στάδιο να ξεκινήσει τις δοκιμές του εμβολίου σε ζώα, ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε ανθρώπους οι δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν από το καλοκαίρι, εφόσον εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι.
Παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο θα εμφανισθεί πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί το τωρινό ξέσπασμα του κορονοϊού, ωστόσο θα είναι πολύτιμο σε περίπτωση νέου ξεσπάσματος.
Διαβάστε ακόμα:
- ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ακόμα αποτελεσματικές θεραπείες για τον κορονοϊό