Με απώλειες διαπραγματεύονται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, δείχνοντας αδυναμία να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό της Wall Street με τα νέα ρεκόρ και μεγαλύτερο συσχετισμό με την Κίνα, όπου για τρίτη διαδοχική μέρα οι αγορές της κατέγραψαν ισχυρή πτώση με φόντο τις παρεμβάσεις των ρυθμιστικών αρχών στους κολοσσούς της τεχνολογίας.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται στις 458,46 με απώλειες 0,6%, έχοντας τις πρώτες ύλες στο -1,7%.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,7% και κινείται στις 15.511 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διαπραγματεύεται στις 6.545 μονάδες με πτώση 0,7%, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που σημειώνει απώλειες 75% και βρίσκεται στις 6.974 μονάδες.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,8% κινούμενος στις 25.092 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που χάνει 0,72% και βρίσκεται στις 8.711 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση στις ΗΠΑ χτες ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα υψηλό για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ωστόσο οι αγορές της Ευρώπης δείχνουν να μην μπορούν να επωφεληθούν από το θετικό μομέντουμ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αλλά επηρεάζονται αντίθετα από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ όπου οι τοπικοί δείκτες έκλεισαν για τρίτη διαδοχική ημέρα με μεγάλες απώλειες.
Παρόλα αυτά, το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί ξανά στις ΗΠΑ καθώς συνεδριάζει η ομοσπονδιακή τράπεζα, από την οποία αναμένουν ενδείξεις προθέσεων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος στήριξης της οικονομίας που τρέχει και συγκεκριμένα πότε θα ξεκινήσει να μειώνει το μηνιαίο ποσό αγορών περιουσιακών στοιχείων.
Κατά τα άλλα συνεχίζεται η σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την LVMH να ενισχύεται κατά 1% έπειτα από το άλμα των πωλήσεων της που ανακοίνωσε χτες μετά τη λήξη των συνεδριάσεων.
Στην κορυφή του Stoxx 600 βρίσκεται η βρετανική Croda International με άλμα σχεδόν 4% αφότου ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.
Αντίθετα, η βρετανική Reckitt Benckiser βυθίζεται κατά σχεδόν 9% καθώς έχασε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο, έχοντας δει την ζήτηση για τα προϊόντα της να υποχωρεί σημαντικά.