To Ethereum «ξύπνησε» - Τι περιμένουμε να δούμε από τον παγκόσμιο υπερυπολογιστή 

To Ethereum «ξύπνησε» - Τι περιμένουμε να δούμε από τον παγκόσμιο υπερυπολογιστή 

Το Ethereum όπως αναμενόταν, ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή για τους επενδυτές που έχασαν το μεγάλο ράλι του Bitcoin και ενδεχομένως διστάζουν να τοποθετηθούν στο επίπεδο των $40.000. 

Αυτό αποδεικνύει και ο αριθμός αναζητήσεων στην μηχανή αναζήτησης Google, στην οποία οι αναζητήσεις αναφορικά με το Ethereum εκτινάχθηκαν στα επίπεδα του 2018, όταν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε φτάσει το επίπεδο των $1.432.  

Να σημειώσουμε πως παρά το ξέφρενο ράλι του Bitcoin, οι αναζητήσεις φτάνουν στο 65% των αναζητήσεων που είχαν σημειωθεί το 2017. 

Όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα, η τιμή του Ethereum είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης, με διαφορά περίπου μιας εβδομάδας, που σημαίνει ότι δεν είναι απίθανο ένα ράλι στην τιμή να σημειωθεί τις επόμενες ημέρες. 

Ωστόσο, αυτή η αντιστοιχία ίσως έχει μικρή σημασία, δεδομένου της εκρηκτικής ανόδου που σημείωσαν οι αγορές κρυπτονομισμάτων από τον Νοέμβριο. Το ίδιο το Ethereum καταγράφει κέρδη 75% στις πρώτες δέκα ημέρες του 2021 και περίπου 1000% σε βάθος ενός έτους. 

Οι χώρες που παρουσιάζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ethereum είναι η Κίνα, το Κόσοβο, η Βόρεια Μακεδονία, η Σλοβενία, και η Νιγηρία

Αντίστοιχα, ο Δεκέμβριος του 2020 έθεσε νέο ρεκόρ στον όγκο διαπραγματεύσεων στις αγορές futures, αγγίζοντας τα $2,24 δισ, μια αύξηση κατά 22% από τον Νοέμβριο του 2020. 

Το πρωί της Κυριακής το $ΕΤΗ άγγιξε τα $1.346, ενώ έπειτα υποχώρησε στα $1280 + ακολουθώντας την διορθωτική κίνηση του Bitcoin. 

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, δεν είναι μόνο οι τιμές των κρυπτονομισμάτων που έχουν εκτοξευθεί, αλλά και η χρήση. 

Το Ethereum αποτελεί την βασική υποδομή για το 90% των αποκεντρωμένων εφαρμογών, οπότε η κεφαλαιοποίηση του έχει σημαντικό υπόβαθρο. Ωστόσο, η πρόοδος σχετικά με το Ethereum 2.0 την αναμενόμενη τεχνολογική αναβάθμιση του δικτύου είναι αρκετά μακριά. 

Αυτό μας οδηγεί σε μια μακρά περίοδο, στην οποία το Ethereum είναι πιθανότερο να δει σημαντικότερη διόρθωση (μακροπρόθεσμα) παρά σημαντική αύξηση. 

Προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι διατηρούν μικρές θέσεις. Ωστόσο το Ethereum 2.0 είναι πιθανό να δημιουργήσει ζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα που κινούν τον παγκόσμιο υπερυπολογιστή. 

Μερικές από τις εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Ethereum, είναι η Microsoft αλλά και η Ernst & Young, και έχουν επενδύσει στην δημιουργία υποδομών. 

Για την ώρα είναι άγνωστο αν θα ενδιαφερθούν να προσθέσουν στα αποθεματικά τους και τα κρυπτονομίσματα του δικτύου ή θα περιορίσουν το ενδιαφέρον τους στην τεχνολογία. 

Ο αριθμός των validators για το Ethereum 2.0 έχει πλέον ξεπεράσει τις 50.000, 

Να σημειώσουμε ότι για την τελική εκκίνηση του δικτύου Ethereum 2.0 ο αριθμός των validators πρέπει να αγγίξει τις 200.000. Ο κάθε validator τοποθετεί ως εγγύηση 32 ΕΤΗ τα οποία παραμένουν κλειδωμένα μέχρι την λειτουργία του δικτύου, που αναμένεται να διαρκέσει για περίπου 2 ακόμα χρόνια.

Η ετήσια αμοιβή των validators, ανέρχεται σε περίπου 11-12%. Τις τελευταίες ημέρες η μέση ημερήσια αμοιβή ήταν 0.008 ΕΤΗ ή περίπου $9 δολάρια (με βάση την τρέχουσα αξία διαπραγμάτευσης του $ΕΤΗ). 

Στρατηγική για επενδυτές

Η καλύτερη στρατηγική είναι να περιμένετε την διόρθωση στην τιμή διαπραγμάτευσης του $ΕΤΗ, και να ξεκινήσετε την διαδικασία staking, ώστε να κερδίζετε χρήματα ως validator του δικτύου. Μακροπρόθεσμα, και με κριτήριο την επιτυχία της τεχνολογικής αναβάθμισης του δικτύου, το Ethereum είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα που θα πρέπει να έχει κανείς στο επενδυτικό του portfolio.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.