Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων και την άρση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές από τις πολιτείες των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 133 μονάδων ή 0,54% και διαμορφώθηκε στις 23.883 μονάδες, ενώ κέρδη 0,9% κατέγραψε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που έκλεισε στις 2.868 μονάδες, με ώθηση από τον τομέα της υγείας και της τεχνολογίας.
Τέλος, κέρδη 1,13% σημείωσε και ο δείκτης Nasdaq των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης που διαμορφώθηκε στις 8.809 μονάδες.
Στο ταμπλό, κέρδη 2,4% σημείωσε η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, μετά την ανακοίνωση της έναρξης των δοκιμών εμβολίου για την καταπολέμηση του κορονοϊό.
Η αμερικανική αγορά, εκτός από την αναμενόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές πολιτείες, πήρε ώθηση και από το νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου, το οποίο σημειώνει κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.
Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το WTI Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 24,56 δολάρια/βαρέλι, ενισχυμένο κατά 20,45% ή κατά 4,17 δολάρια/βαρέλι.
Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να κλείνει με άνοδο 13,86% και να διαμορφώνεται στα 30.97 δολάρια/βαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό αργό την Δευτέρα είχε καταγράψει κέρδη 3%, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 20 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, ενώ το 5νθήμερο ανοδικό σερί που συμπλήρωσε σήμερα είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούλιο του 2019.
Η άνοδος του αργού λαμβάνει χώρα παρά την απόφαση της Επιτροπής Texas Railroad, δηλαδή του ρυθμιστικού φορέα των ΗΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, να εγκαταλείψει την προσπάθεια να αναγκάσει τους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή μετά από αντιδράσεις από τις εταιρείες ενέργειας.
Τα κέρδη του εμπορεύματος δείχνουν τα πρώτα σημάδια της επίδρασης της συμφωνίας των παραγωγών του OPEC+ για μείωση της παραγωγής.