Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων κατέγραψαν νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τον όγκο συναλλαγών των 2 τρισεκατομμυρίω δολαρίων αυτό το μήνα. Ο Μάιος είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας κατά τον αλλάζουν χέρια κρυπτονομίσματα αξίας 1 τρισεκατομμύρια. δολαρίων. Το Binance εξακολουθεί να βρίσκεται στο νούμερο ένα για ανταλλαγές crypto-to-crypto, σημειώνοντας όγκο συναλλαγών αξίας περίπου 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τώρα.
Το Coinbase, από την άλλη πλευρά, παραμένει η κορυφαία ανταλλαγή fiat-to-crypto. Σημείωσε όγκο συναλλαγών αξίας άνω των 198 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε άλλα νέα ιδιαίτερα θετικά τα νέα από την Ινδία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων, Reserve Bank of India αποσαφηνίζει ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να θεσπίσουν περιορισμούς ή απαγορεύσεις στους πελάτες τους, αναφέροντας μια παλιά εγκύκλιο του 2018.
Ωστόσο, ζητάει από τις τράπεζες να πραγματοποιήσουν διαδικασίες δέουσας επιμέλειας των πελατών.
Η Reserve Bank of India (RBI), η κεντρική τράπεζα της χώρας, διευκρινίζει ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να απαγορεύσουν στους πελάτες τους συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, επικαλούμενη μια παλιά εγκύκλιο του 2018, η οποία ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας πέρυσι.
"Έπεσε στην προσοχή μας μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι ορισμένες τράπεζες / ρυθμιζόμενες οντότητες έχουν προειδοποιήσει τους πελάτες τους να μην κάνουν συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα κάνοντας αναφορά στην εγκύκλιο RBI ... με ημερομηνία 06 Απριλίου 2018", δήλωσε η RBI σε επίσημη δήλωση τη Δευτέρα. "Τέτοιες αναφορές στην ανωτέρω εγκύκλιο από τράπεζες / ρυθμιζόμενες οντότητες δεν είναι σωστές, καθώς αυτή η εγκύκλιος δεν έγινε αποδεκτή από το Ανώτατο Ανώτατο Δικαστήριο στις 04 Μαρτίου 2020."
Το 2018, η RBI είχε θεσπίσει ένα νόμο που απαγόρευε στις τράπεζες και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξυπηρετούν πελάτες που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε αυτόν τον περιορισμό πέρυσι.
Ωστόσο, τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των HDFC Bank και SBI Cards & Payment Services, όπως πρόσφατα την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό, φέρεται να επικαλούνται την παλιά εγκύκλιο, προειδοποιώντας τους πελάτες για περιορισμούς.
Αυτό είχε αποτέλεσμα σε σημαντική πτώση των αγορών κρυπτονομισμάτων, που ακολουθούσε με αντίστοιχους περιορισμούς που έγιναν στην Κίνα.
Δεν είναι σαφές γιατί οι τράπεζες εξακολουθούν να αναφέρουν την παλιά εγκύκλιο. Στην ανακοίνωση της, η RBI ανέφερε επίσης ότι οι τράπεζες θα πρέπει να διεξάγουν διαδικασίες δέουσας επιμέλειας των πελατών σύμφωνα με τους κανονισμούς, όπως το Know Your Customer (KYC), την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT), και το νόμο διαχείρισης συναλλάγματος (FEMA) για εμβάσματα στο εξωτερικό.
Κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα, ενώ η σαφήνεια του RBI προσφέρει κάποια ανακούφιση, οι αγορές κρυπτονομισμάτων στην Ινδία εξαρτώνται άμεσα από την κυβέρνηση της χώρας.
Τα περιεχόμενα της νομολογίας δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά έχει γίνει γνωστό πως επιδιώκει να "απαγορεύσει τα ψηφιακά νομίσματα στην Ινδία" και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC).
Από τη μία πλευρά, η υπουργός Οικονομικών της χώρας Nirmala Sitharaman είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει θέση σχετικά με το crypto. Από την άλλη πλευρά, ο κυβερνήτης της RBI Shaktikanta Das είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει «μείζονες ανησυχίες» για το crypto από τη σκοπιά της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.