Πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη επηρεασμένες από τις ανησυχίες ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού Κίνα και να πλήξει τη ζήτηση καυσίμων.
Το αργό brent υποχωρεί κατά 0,93% στα 83,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI διαμορφώνεται στα 78,92 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 0,90%.
Οι αγορές αναμένουν υποδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής όταν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας μεταβούν στο Τζάκσον Χόλε, στο Γουαϊόμινγκ, για το ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζών αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της ζήτησης πετρελαίου κατά το υπόλοιπο του έτους. Η αδύναμη ανάπτυξή της έχει απογοητεύσει τις αγορές, καθώς τα υποσχεθέντα κίνητρα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρότερης από την αναμενόμενη περικοπής ενός βασικού δείκτη αναφοράς δανεισμού τη Δευτέρα.
Από την πλευρά της προσφοράς, η Σαουδική Αραβία έχει προσφερθεί εθελοντικά να μειώσει την παραγωγή κατά άλλο 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, ή βαρέλια ανά ημέρα, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, και η Ρωσία σχεδιάζει να μειώσει τις εξαγωγές τον Αύγουστο κατά 500.000 βαρέλια ανά ημέρα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του, μιας ομάδας που είναι γνωστή ως OPEC+, για τον περιορισμό των προμηθειών και τη στήριξη των τιμών.
Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημειώνει πτώση 14,24% στα 36,8 ευρώ η κιλοβατώρα.