Οι έντονες διακυμάνσεις συνεχίστηκαν και κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην Wall Street, καθώς η εντεινόμενη εξάπλωση του κορονοϊού εκτός Κίνας όσο και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για μεγάλη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης οδηγούν τους δείκτες σε νέες απώλειες, παρά την μείωση των επιτοκίων από την Fed και την διάθεση 8,3 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας.
Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, περιόρισε τις απώλειες που κατέγραψε ενδοσυνεδρικά κι έφτασαν μέχρι και τις 800 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,97% ή 254 μονάδων και έκλεισε στις 25.866,81 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος κατέγραψε απώλειες 1,71% και διαμορφώθηκε στις 2.972,38 μονάδες, ενώ πτώση 1,87% σημείωσε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που έκλεισε στις 8.575,62 μονάδες. Σημειώνεται πως σε βάθος εβδομάδας, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο, μικρότερη των 450 μονάδων.
Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Wall Street δεν αναστράφηκε ούτε κι από τις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας, με το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο να αναφέρει πως ο δείκτης της ανεργίας τον Φεβρουάριο έπεσε εκ νέου στο χαμηλό 50ετίας που είχε βρεθεί τον Δεκέμβριο (3,5%). Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας κατά τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 273.000, την στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως η αύξηση θα ήταν της τάξης των 175.000.
Αναφορικά με την επιδημία του κορονοϊού, τα κρούσματα παγκοσμίως πλέον έχουν ξεπεράσει τις 100.000, έχοντας κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 3.300 ανθρώπους (το 90% των οποίων από την κινεζική επαρχία Ουχάν από όπου και ξεκίνησε η εξάπλωση της επιδημίας). Στις ΗΠΑ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 200 και οι θάνατοι ανέρχονται στους 16, ενώ αρκετά σοβαρή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Νότια Κορέα, την Ιταλία και το Ιράν. Κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί συνολικά σε περισσότερες από 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παράλληλα, σοβαρές είναι και οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, με τις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Οι κλάδοι του τουρισμού, των αερομεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας καταγράφουν προς το παρόν τις σημαντικότερες ζημιές, ωστόσο δεν αποκλείεται οι οικονομικές επιπτώσεις να επεκταθούν και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους, σε περίπτωση που δεν μειωθεί η εξάπλωση της επιδημίας.
Τέλος, σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληττόμενων περιοχών και επιχειρήσεων αρχίζουν να λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο, ενώ παρόμοια μέτρα προτίθενται να λάβουν τόσο η Παγκόσμια Τράπεζα όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.