Η μεγάλη πίεση που ασκήθηκε σε μετοχές και δείκτες το προηγούμενο διάστημα έδωσε αφορμή για μία τεχνική αντίδραση, καθώς σύμφωνα και με αναλυτές οι επενδυτές προσπάθησαν να αγοράσουν χαμηλά (bottom fishing) προκειμένου να εκμεταλλευτούν μία αντίδραση. Η αντίδραση αυτή όντως ήρθε και στις αγορές της Ευρώπης και στην εγχώρια αγορά χωρίς ωστόσο, να δημιουργήσει ενθουσιασμό, ενώ το κλείσιμο στις τελικές δημοπρασίες ήταν μάλλον απογοητευτικό.
Εξετάζοντας την πορεία της συνεδρίασης από την αρχή, στο ξεκίνημα γρήγορα πήγε ο γενικός δείκτης στο υψηλό ημέρας και στις 792,2 μονάδες με άνοδο 1,61%. Ο τζίρος όμως για ανοδική αντίδραση ήταν μάλλον υψηλός, σημάδι ότι οι πωλητές είχαν ακόμα αρκετά να δώσουν. Έτσι αυξήθηκε η μεταβλητότητα και ο γενικός δείκτης βρέθηκε να περιορίζει την άνοδο στο 0,05%. Ωστόσο, το θετικό πρόσημο κρατήθηκε μέχρι και πριν τις τελικές δημοπρασίες, ενώ η μεταβλητότητα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας το γενικό δείκτη ξανά σε άνοδο άνω του 1% αλλά τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% και στις 779,20 μονάδες. Ο τζίρος χαρακτηρίζεται καλός για την εποχή και ανήλθε στα 77 εκατ. ευρώ.
Ο τράπεζες είχαν αρκετή μεταβλητότητα αλλά κράτησαν μέχρι τέλος το θετικό πρόσημο (+0,86%) με τις συστημικές πάντως να κλείνουν μακριά από τα υψηλά ημέρας. Ενδεικτική η εικόνα της Alpha Bank η οποία βρέθηκε να ενισχύεται έως 5,42% αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 0,79%. Το γύρισμα βέβαια του γενικό δείκτη σε αρνητικό έδαφος οφείλεται στην πτώση κατά 1,51% των ΕΛΠΕ στις τελικές δημοπρασίες, στο γύρισμα στον ΟΤΕ και την Τιτάν.
Η έκθεση της HSBC στην οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα δε θα περάσει ύφεση και πως η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 6,5% το 2022 και στο 3,5% το 2023 βοήθησε και τον τραπεζικό κλάδο, πρόσφερε κάποια στήριξη αλλά δεν ήταν αρκετή. Από την άλλη οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα και στη Βουλή και στην αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε εκλογές. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2023 και την αύξηση των συντάξεων.
Η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου μετά και το τέλος της απεργίας στη Νορβηγία επίσης προσέφερε στήριξη στις αγορές.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ο ΟΠΑΠ ξεχώρισε σημειώνοντας άνοδο 2,14%, η Lamda με άνοδο 1,84% και η Μυτιληναίος με 1,48% και τη Citigroup να δίνει τιμή στόχο τα 22 ευρώ για τη μετοχή.
Από τις πτωτικές ξεχώρισε η Σαράντης με απώλειες 3,31%, η Motor Oil με 3,22% και η Aegean με 2,23%.
Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Dimand στο χρηματιστήριο, με τιμή εισαγωγής τα 15 ευρώ. Πιέστηκε από το ξεκίνημα η μετοχή και έκλεισε με απώλειες 4% και στα 14,40 ευρώ.
Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες εισηγμένες και ξεχώρισε η άνοδος κατά 7,22% της Unibios με υψηλό μάλιστα όγκο 150 χιλ. τεμαχίων και της ΕΚΤΕΡ κατά 6,13% με όγκο 84 χιλ. τεμάχια. Συνολικά 61 μετοχές ενισχύθηκαν και 52 υποχώρησαν. Πλην της Dimand με αξιόλογες απώλειες έκλεισε η Ελινόιλ, η Κέκροψ και η Κορδέλλου αλλά ο όγκος δεν ήταν υψηλός.