«Είναι άξιο αναφοράς και επαίνου το γεγονός ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης - σε αντίθεση με διάφορα στελέχη – δεν παρασύρθηκε. Εικάζω μετά βεβαιότητας ότι εκείνος που αποσόβησε μια ακόμη τραγική στιγμή αντιπολίτευσης, είναι ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευ. Αποστολάκης που γνωρίζει όσα δεν θέλουν να παραδεχθούν Παππάς, Φίλης και οι άλλοι που βιάστηκαν να μπουν στο «σωρό».
Αυτός ήταν ο επίλογος στα όσα έγραψα χθες για την υπόθεση των εγκλωβισμένων Σύρων στη νησίδα του Έβρου αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με διέψευσε πανηγυρικά. Ας πρόσεχα. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που με δαγκώνει όπως ο σκορπιός το βάτραχο.
Στην τυφλή και άνευ ορίων σύγκρουση με την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει έξω κανένα πεδίο. Όσο εθνικά ευαίσθητο κι αν είναι όπως η φύλαξη των συνόρων στην περιοχή του Έβρου. Εκεί όπου το καθεστώς Ερντογάν επιδίδεται σε απόπειρες πρόκλησης θερμού επεισοδίου, όπως εκτιμάται βασίμως ότι ήταν το σχέδιο πίσω από τον «εγκλωβισμό » των Σύρων προσφύγων. Με τους εγχώριους και ξένους σταυροφόρους που σχεδόν προ-καλούσαν τις ελληνικές αρχές να πατήσουν τη νάρκη στο όνομα ενός κερδοφόρου ανθρωπισμού, ο οποίος με στυγνότητα και επιλεκτική υποκρισία χρησιμοποιούσε ένα νεκρό παιδί αναλαμβάνοντας το «ρίσκο» μιας απρόβλεπτης εθνικής εμπλοκής.
Η χθεσινή ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο facebook για τους « καταραμένους του Έβρου» που «αργοπέθαιναν σε μια νησίδα του ποταμού» με το «νεκρό παιδάκι που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του» και τη σύνδεση όλων αυτών με τις υποκλοπές είναι επιεικώς τραγική.
Αγνοεί ή αμφισβητεί ο αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νησίδα που βρίσκονταν οι Σύροι ήταν τουρκική; Φυσικά και όχι. Ξέρει πόσο βαρύ θα ήταν να ισχυριστεί ή το ένα ή το άλλο. Έστω κι αν είναι ο πρωθυπουργός που αμφισβήτησε με ειρωνικό γελάκι, τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και το δικαίωμα της, να τα προστατεύει.
Στην χωρίς, εθνικές αναστολές, αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αθροίζει τις δικές του δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ το οποίο έσπευσε να προαναγγείλει ότι προτίθεται να θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό στον Έβρο για να διαπιστωθεί μεταξύ άλλων « ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών».
Οι λέξεις πράγματι έχουν χάσει το νόημα τους και αναζητείται το ν(ο)ήμα πίσω από σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας μέχρι να επιτευχθεί ποιος άραγε σκοπός;