Είναι κανόνας στην πολιτική πως, αν δεν κτυπήσεις τον αντίπαλο σου όταν είναι πεσμένος για να τον αποτελειώσεις, τότε όταν σηκωθεί θα σε κυνηγήσει με όλα τα μέσα. Και με μεγαλύτερο πάθος.
Αυτό το λάθος διέπραξε η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί εννέα μήνες δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα σκάνδαλα που συνέβησαν κατά τους 54 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πλην βέβαια της υπόθεσης Novartis.
Να υπενθυμίσω στον αναγνώστη μερικά από αυτά που ήδη θα έπρεπε να διερευνά ο εισαγγελέας.
1.Πώς διασπαθίστηκε το 1.5 δισεκατομμύριο που έδωσε η ΕΕ για τους πρόσφυγες. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά και η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε αυτήν την απάνθρωπη κατάσταση;
2.Τι έγινε η περίφημη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σ.Αραβία; τόσος θόρυβος έγινε τότε. Γιατί ξεχάστηκε;
3. Ποια η σχέση της τράπεζας Αττικής με τον Καλογρίτσα; Τι εγγυήσεις έδωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον εκπεπτωκότα επιχειρηματία;
4. Τι έγινε η υπόθεση ΔΕΠΑ- ELFE—Πετσίτη; Πώς ξαφνικά ο εν λόγω κύριος βρέθηκε με εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Ποιος ο ρόλος ο δικός του, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης στην μη καταβολή των οφειλών της ΕLFE προς την ΔΕΠΑ; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι καταγγελίες του κ. Θ.Κιτσάκου;
5.Πώς και για ποιο λόγο μια καταρρέουσα ΔΕΗ εξαγόρασε Σκοπιανή εταιρεία που, όλως τυχαίως ανήκε σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ, λίγο πριν από την σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών; Με ποια κριτήρια έγινε αυτή η εξαγορά; Σήμερα τι απόδοση έχει αυτή η επένδυση για την ΔΕΗ;
6.Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο είναι η απόπειρα να παραταθεί η παραχώρηση στην εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», έναντι τιμήματος 483 εκ.ευρώ. Το τίμημα ήταν τόσο προκλητικά χαμηλό, ώστε παρενέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελικά το deal έκλεισε σε υπερδιπλάσιο ποσό. Ποιοι ευθύνονται γι΄αυτό; δεν θα έπρεπε να ερευνηθεί αν κάποιοι Ελληνες θα γινόταν πλουσιότεροι από αυτήν την αγοραπωλησία;
Και βέβαια δεν αναφέρομαι σε «ψιλικατζίδικα» σκάνδαλα, όπως η μεταχρονολογημένη μεταβίβαση των μετοχών του Φλαμπουράρη, οι ενημερότητες μελών της οικογένειας Τσίπρα, το ατύχημα της Αίγινας με τους τέσσερις νεκρούς και μερικά άλλα «σκανδαλάκια».
Προφανώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελε να ασχοληθεί με το παρελθόν. Τον πρωθυπουργό τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει το μέλλον της πατρίδος. Ομως απέναντι του έχει ένα κόμμα που το μόνο που γνωρίζει είναι να μισεί και να διχάζει. Όταν δήλωσε ο Α.Τσίπρας πως την επόμενη φορά θα πάρουμε την εξουσία, το εννοούσε. Δεν ήταν φραστική υπερβολή.
Αν επιθυμεί ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί απερίσπαστος με την μελλοντική πορεία της Ελλάδος, θα πρέπει να καταστήσει παντελώς ακίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ας μην επαναπαύονται τα κυβερνητικά στελέχη στις σημερινές δημοσκοπικές διαφορές. Την κυβέρνηση την περιμένει ένας πραγματικός Γολγοθάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν το πρώτο στραβοπάτημα.
Ήδη, με αφορμή μιαν αμφιλεγόμενη ρύθμιση για την καταβολή των 600 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, τολμούν και ζητούν και τα ρέστα. Και από την πλευρά τους καλά κάνουν. Από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν τους απογύμνωσε από κάθε ηθικό έρεισμα διερευνώντας σε βάθος τα σκάνδαλα των 54 μηνών, τότε είναι λογικό «εκεί που μας χρωστούσανε, να θέλουν να μας πάρουν και το βόδι».
Στην πολιτική, η πολιτική γενναιοδωρία έπεται της τακτοποίησης των νομικών εκκρεμοτήτων των πολιτικών. Πρώτα διερευνούμε μέχρι τέλους και μετά επιδεικνύουμε την μεγαθυμία μας. Γενναιοδωρία εν λευκώ δεν υπάρχει.
Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, θα το βρουν μπροστά τους.