Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στον διπλωματικό πόλεμο με το Μαυροβούνιο που ξεκίνησε προχθές με τις εκατέρωθεν απελάσεις πρεσβευτών και ανακάλεσε την απόφαση της για την απέλαση του πρεσβευτή του Μαυροβουνίου από το Βελιγράδι. Η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών ξέσπασε όταν ο πρεσβευτής της Σερβίας στην Ποντγκότιτσα Βλάντιμιρ Μπόζοβιτς ερμήνευσε ως «εκδήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού» την απόφαση της εθνοσυνέλευσης του Μαυροβουνίου από το 1918 για την ένταξη στην σύνθεση του βασιλείου Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων που αργότερα μετονομάστηκε σε Γιουγκοσλαβία. Η βουλή του Μαυροβουνίου τον Νοέμβριο του 2018 είχε ακυρώσει την απόφαση του 1918 χαρακτηρίζοντας την «πράξη υποτέλειας που εκμαιεύτηκε με πιέσεις και δόλια μέσα». Η ερμηνεία του πρεσβευτή της Σερβίας για το ιστορικό αυτό γεγονός θεωρήθηκε ανάμειξη στα εσωτερικά του Μαυροβουνίου και έτσι η απερχόμενη κυβέρνηση αποφάσισε την απέλαση του. Ακολούθησε η απόφαση της Σερβίας για την απέλαση του πρεσβευτή του Μαυροβουνίου από το Βελιγράδι η οποία ωστόσο ανακλήθηκε.
Ο Επίτροπος για την Διεύρυνση της Ε.Ε. Όλιβερ Βάρχελι χαιρέτησε την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης και ζήτησε από το Μαυροβούνιο να πράξη το ίδιο ώστε να υποχωρήσει η ένταση.
Η απάντηση ωστόσο από την Ποντγκόριτσα στο αίτημα του Ευρωπαίου Επιτρόπου είναι αρνητική. Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι δεν ανακαλεί την απόφαση απέλασης του Σέρβου πρεσβευτή. «Ο πρεσβευτής της Σερβίας Βλάντιμιρ Μπόζοβιτς επανειλημμένα και συστηματικά αναμειγνύεται στα εσωτερικά θέματα της χώρας που θητεύει, ενώ η ερμηνεία που δίδει σε ιστορικά γεγονότα αποτελεί υπονόμευση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου. Ως εκ τούτου, η απέλαση του δεν ανακαλείται» αναφέρεται στο ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ του Μαυροβουνίου.
Τα κόμματα που επικράτησαν στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Αυγούστου στο Μαυροβούνιο και θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, επέκριναν την απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης για την απέλαση του πρεσβευτή της Σερβίας. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ζντράβκο Κριβόκαπιτς την χαρακτήρισε ως «σπασμωδική κίνηση του απερχόμενου πολιτικού καθεστώτος που αναγκάζεται μετά από 30 χρόνια διακυβέρνησης να εγκαταλείψει την εξουσία».