«Οι εκλογές και η ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ σηματοδοτούν τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε ώστε να πρωταγωνιστήσει πάλι η παράταξή μας και να εκφράσει την ελπίδα και τη δύναμη που ιστορικά είχε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να βαδίσουμε με σιγουριά πάνω στο δρόμο που χάραξε τα τελευταία έξι χρόνια η Φώφη Γεννηματά». Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, που περιοδεύει από το πρωί στο Ρέθυμνο.
«Οι εσωκομματικές εκλογές είναι η ευκαιρία, η ελπίδα για να δώσουμε φωνή στους μη προνομιούχους, έτσι όπως ακριβώς έπραξε και έδωσε φωνή το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που βρισκόντουσαν εκείνη την εποχή, εκτός της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης ο οποίος βρέθηκε σε Ανώγεια και Μυλοπόταμο όπου συναντήθηκε με δημάρχους, στελέχη του κινήματος, ψηφοφόρους και μέλη του.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα λάθη του παρελθόντος, ο Παύλος Χρηστίδης είπε: «Μάθαμε από αυτά τα λάθη και συνειδητοποιήσαμε τι πήγε στραβά, με σημαντικότερο ότι η παράταξή μας δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι η ίδια το επίκεντρο των εξελίξεων, αλλά ότι ο πολίτης θα πρέπει να βρίσκεται, αυτός, στο επίκεντρο των εξελίξεων και να νιώθει ότι τον αφουγκραζόμαστε, ότι σεβόμαστε τις προτάσεις του, ότι τις κάνουμε πράξεις».
Αναφερόμενος στους νέους είπε πως διαπιστώνει πως επιστρέφουν στην πολιτική, «η συμμετοχή των νέων, είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της παράταξης και το αύριο της χώρας. Το ζητούμενο είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν ξανά, πως η δική τους παρουσία, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, να ανατρέψει τις δυσκολίες, να αντιμετωπίσει τις ανισότητες».
Για τη μεγάλη περίοδο όπου οι δυσκολίες πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα των Ελλήνων, λόγω οικονομικής κρίσης και πανδημίας ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «Τις συνέπειες της κρίσης, οικονομικής και κορονοϊού, θα τις δούμε πιο καθαρά στα επόμενα χρόνια. Όλα επηρεάζουν μεταξύ άλλων τις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες ζωής του μέσου Έλληνα αλλά και του μέσου πολίτη στο παγκόσμιο χωριό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις συνθήκες εργασίας, να δώσουμε ξανά προοπτική στον εργαζόμενο, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ μεγάλη ανεργία σε μία περίοδο όπου υπάρχει ο κίνδυνος -και λόγω της ψηφιακής εποχής- να δημιουργηθούν προβλήματα με νέους ανέργους εξαιτίας της».
Για την επόμενη μέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο Παύλος Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι με τον ίδιο ως πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με κανέναν από τους δύο συνεργασία. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν απαντηθεί ακόμα και από την περίοδο που ήμουν εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ. Είναι ένας δρόμος που χαράξαμε, δρόμος πετυχημένος, διότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για επικοινωνίες, επαφές, συναλλαγές κορυφής. Ενδιαφέρονται για μία νέα σχέση με την παράταξή μας. Προσωπικά όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη στον τρόπο με τον οποίο, την τραυματισμένη, πληγωμένη σχέση που αφήσαμε με τους Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια, να την επουλώσουμε, να την αποκαταστήσουμε, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μία νέα σχέση. Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από το να είμαστε πρωταγωνιστές στο αύριο της χώρας».
Σχετικά με τη μη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο debate, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εξάντλησα και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα ώστε να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι σε αυτή τη συζήτηση, η οποία θεωρώ πως θα βοηθήσει τους πολίτες να βγάλουν συμπεράσματα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης».
Στην περιοδεία του στο Ρέθυμνο ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για το νησί της δημοκρατίας, όπως το χαρακτήρισε, «το νησί των αγώνων, των ωραίων ανθρώπων, όπου υπάρχει ένα καλό κλίμα για το κίνημά μας. Συναντώ όλους τους καθημερινούς ανθρώπους, οι οποίοι στον πρωτογενή τομέα, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό κάνουν μία υπερπροσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και νιώθουν πως τόσο η προηγούμενη όσο κι η σημερινή κυβέρνηση, δεν κάνουν τίποτα για αυτούς. Βρίσκομαι στο νησί που προβλήματα οικονομικά, μετακίνησης στο Βόρειο και Νότιο οδικό άξονα, διασύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα, πρέπει να λυθούν. Η Κρήτη είναι το νησί για το οποίο οφείλουμε να ενισχύσουμε δομές και υποδομές αλλά και να προστατεύσουμε τα κρητικά προϊόντα ενισχύοντας την οικονομία του τόπου».