ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε ρωσικές και κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που σχετίζονται με τη Β. Κορέα

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε ρωσικές και κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που σχετίζονται με τη Β. Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλλαν σήμερα κυρώσεις σε μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που έχει έδρα της την Κίνα, στον πρόεδρο της εταιρείας στη Βόρεια Κορέα και σε μια ρωσική εταιρεία, επειδή παραβίασαν το καθεστώς κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην κινεζική εταιρεία Yanbian Silverstar Network Technology, στον διευθύνοντα σύμβουλο της στην Βόρεια Κορέα Γιονγκ Σονγκ Χβα, και την ρωσική εταιρεία Volasys Silver Star που έχει έδρα το Βλαδιβοστόκ.

«Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στο να σταματήσουν τις ροές παράνομων εσόδων προς την Βόρειο Κορέα από εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό με εργαζόμενους που καμουφλάρουν τις πραγματικές τους ταυτότητες και κρύβονται πίσω από εταιρείες βιτρίνες, ψευδεπίγραφες και υπηκόους τρίτων χωρών», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν παράλληλα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν τα εν λόγω πρόσωπα στην επικράτεια της ενώ του απαγόρευσαν να έχουν τις όποιες τραπεζικές συναλλαγές.

«Η Ρωσία έχασε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων»

Η ρωσική οικονομία έχει χάσει εξαιτίας της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για υποθέσεις οικονομίας και επιχειρηματικότητας Μανίσα Σινγχ.

«Θεωρούμε ότι οι κυρώσεις συνολικά κόστισαν στην ρωσική κυβέρνηση δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από τις ευρύτερες επιδράσεις που είχαν σε κρατικούς τομείς της οικονομίας, όπως επίσης και στις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας» αναφέρεται στην εισήγηση της Σινγχ, στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ