Ισλαμική Τζιχάντ: Δημοσίευσε βίντεο με την όμηρο που θα απελευθερωθεί την Πέμπτη
(AP Photo/Mahmoud illean)
(AP Photo/Mahmoud illean)

Ισλαμική Τζιχάντ: Δημοσίευσε βίντεο με την όμηρο που θα απελευθερωθεί την Πέμπτη

Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε το βράδυ της Δευτέρας ένα προπαγανδιστικό βίντεο με την άμαχο όμηρο Αρμπέλ Γεχούντ, που αναμένεται να απελευθερωθεί την Πέμπτη.

Στο βίντεο, η Γεχούντ λέει ότι η ημερομηνία είναι 25 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι προφανώς γυρίστηκε το Σάββατο.

Η Ισλαμική Τζιχάντ και η Χαμάς έχουν εκδώσει στο παρελθόν παρόμοια βίντεο με ομήρους που κρατούνται από αυτές, κάτι που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «θλιβερό ψυχολογικό πόλεμο».

Η οικογένεια ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μην μεταδώσουν το κλιπ ή εικόνες από αυτό.

Στο βίντεο, η Γεχούντ διαβεβαιώνει την οικογένειά της ότι είναι «καλά» και λέει ότι ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της «όπως τα άλλα κορίτσια».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η Γεχούντ θα έπρεπε να είχε αφεθεί ελεύθερη το Σαββατοκύριακο, καθώς είναι πολίτης, αλλά η Χαμάς απελευθέρωσε αντ' αυτού τέσσερις γυναίκες στρατιώτες 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι η διαμάχη για την απελευθέρωση της Γεχούντ επιλύθηκε, με την τρομοκρατική ομάδα να πρόκειται να απελευθερώσει έξι ομήρους σε δύο παρτίδες αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Γεχούντ και του τελευταίου εναπομείναντος στρατιώτη, Αγκάμ Μπέργκερ.

Η τύχη της Γεχούντ αποτελούσε για λίγο ένα σημαντικό σημείο εμπλοκής στην εφαρμογή της συμφωνίας, με το Ισραήλ να εμποδίζει την επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα, αφού η Χαμάς απελευθέρωσε τις τέσσερις γυναίκες στρατιώτες το Σάββατο. Σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων, η τρομοκρατική οργάνωση όφειλε να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των γυναικών αμάχων.