Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν να σταματήσει «αμέσως» την αποστολή στρατιωτικών προμηθειών στους Χούθι.
«Έρχονται αναφορές ότι ενώ το Ιράν έχει μειώσει την ένταση του στρατιωτικού εξοπλισμού και της γενικής υποστήριξης προς τους Χούθι, εξακολουθεί να στέλνει μεγάλα επίπεδα προμηθειών. Το Ιράν πρέπει να σταματήσει την αποστολή αυτών των προμηθειών ΑΜΕΣΑ», έγραψε στο Truth Social.
«Αφήστε τους Χούθι να το πολεμήσουν μόνοι τους», δήλωσε ο Τραμπ. «Είτε έτσι είτε αλλιώς θα χάσουν, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν γρήγορα. Τεράστια ζημιά έχει προκληθεί στους βάρβαρους Χούθι και παρακολουθήστε το πώς θα γίνει προοδευτικά χειρότερη - Δεν είναι καν δίκαιη μάχη και δεν θα είναι ποτέ. Θα εκμηδενιστούν εντελώς!»
Το τελευταίο μήνυμα του Τραμπ έρχεται αφού εξαπέλυσε σφοδρά πλήγματα κατά των τρομοκρατών Χούθι στην Υεμένη το Σαββατοκύριακο.
Τα πλήγματα έρχονται αφότου οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν ένα κύμα επιθέσεων σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, καθώς οι αντάρτες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επαναλαμβάνουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα προς υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.
Σε αντίποινα για τη σειρά βομβαρδισμών των ΗΠΑ στην Υεμένη, οι σιίτες αντάρτες εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα.