ΔΕΗ: Στα 19,1 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή η Piraeus Securities

ΔΕΗ: Στα 19,1 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή η Piraeus Securities

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη ΔΕΗ, στα 19,1 ευρώ από 18,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Piraeus Securities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «outperform» (υπεραπόδοση).

Το περιθώριο ανόδου σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της 15ης Ιανουαρίου (12,54 ευρώ) υπερβαίνει το 52%.

Στην έκθεσή της, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για έναν ελκυστικό συνδυασμό ανάπτυξης και μερίσματος, αναφερόμενη στη ΔΕΗ.

Ενσωματώνοντας τις νέες εκτιμήσεις της για το επικαιροποιημένο business plan της ΔΕΗ, καθώς και τις τρέχουσες τάσεις στις βασικές δραστηριότητες, η Piraeus Sec. αυξάνει την τιμή στόχο.

Τον Νοέμβριο η ΔΕΗ παρουσίασε το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό της σχέδιο για την περίοδο 2025-2027, με στόχο τα EBITDA ύψους 2,7 δισ. ευρώ έως το 2027, που αντιπροσωπεύει αύξηση 50% σε σχέση με το 2024.


Κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου η ΔΕΗ σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 10 δισ. ευρώ, με επίκεντρο την ανάπτυξη των ΑΠΕ (σχεδόν 50% των επενδύσεων – capex), οι οποίες θα αυξηθούν σε 8,5 GW (εκτός των μεγάλων υδροηλεκτρικών) έως το τέλος του 2027. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι ο λιγνίτης θα έχει μηδενική συμβολή στο μείγμα παραγωγής μετά το 2026.

Το guidance για το μέρισμα κάνει λόγο για σταδιακή αύξηση σε 1 ευρώ ανά μετοχή το 2027 (μερισματική απόδοση 8%).

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις και τις αυξανόμενες πληρωμές μερισμάτων, η μόχλευση παραμένει κάτω από το όριο του 3,5x στον δείκτη καθαρός δανεισμός προς EBITDA (Net Debt/EBITDA).

Η αξιολόγηση της χρηματιστηριακής για το νέο business plan είναι θετική, καθώς θεωρεί ότι οι στόχοι είναι εφικτοί, προσφέροντας έναν ελκυστικό συνδυασμό ισχυρής αύξησης κερδών και υγιούς μερισματικής απόδοσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει τη σύσταση «outperform» για τη μετοχή.

Στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με 5,6x στον δείκτη EV/EBITDA για το 2025, που υποδηλώνει discount περίπου 20% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, το οποίο οι αναλυτές πιστεύουν ότι δεν δικαιολογείται δεδομένης της ισχυρής προβλεπόμενης αύξησης των κερδών.