Αποκαλύψεις και ερωτήματα από τον δικηγόρο του Ν. Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis

Αποκαλύψεις και ερωτήματα από τον δικηγόρο του Ν. Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis

Αποκαλύψεις και ερωτήματα από τον δικηγόρο του πρώην πλέον προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, N. Μανιαδάκη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», τόνισε ότι ήταν σύνηθες να ταξιδεύει ο πελάτης του στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ή εσφαλμένα τέθηκε υπό προστασία ή εσφαλμένα διώκεται ως κατηγορούμενος.

«Και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του Ν. Μανιαδάκη, ο οποίος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του τόνισε μεταξύ άλλων και το γεγονός πως αν ο πελάτης του διώκεται ως κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις τότε η μαρτυρία του, που σημειωτέον χρησιμοποιήθηκε μαζί με δύο ακόμη μαρτυρίες για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα, δεν είναι έγκυρη.

Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε παγκόσμια νομική πρωτοτυπία το γεγονός ότι ένας μάρτυρας από προστατευόμενος έγινες κατηγορούμενος και διωκόμενος, περιέγραψε τι συνέβη στο αεροδρόμιο όπου μετέβη προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό με την οικογένειά του ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη λέγοντας:

«Το αναμφισβήτητο είναι ότι υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας. Για Έλληνα πολίτη που υπήρξε για μία μέρα της ζωής του προστατευόμενος μάρτυρας δημοσιοποιούμε την εικόνα και τα στοιχεία του. Οι απαντήσεις δικές σας!». 

Αναφερόμενος στα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας μπλόκαραν τον Νίκο Μανιαδάκη, την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό κατάσχοντας το διαβατήριό του, ο κ. Μαντάς είπε για τον πελάτη του ότι «δεν υπήρχε κάτι που να μην του επιτρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό».

«Το να ταξιδεύει στο εξωτερικό ήταν κάτι εξαιρετικά σύνηθες και σε γνώση της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλους τους προηγούμενους μήνες. Κάποιος που προτίθεται να διαφύγει στο εξωτερικό το κάνει με αυτόν τον πομπώδη τρόπο, σιγά μην έκανε και τρέιλερ στα δελτία ειδήσεων. Υπήρχε ένας προσανατολισμός για λόγους επαγγελματικούς να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, πράγμα που ήταν γνωστό», υποστήριξε ο Θ. Μαντάς.