Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα

Διορία 48 ωρών να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους, που τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανατροπή του Maduro του στη Βενεζουέλα, έχουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το Reuters, ήδη εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου, αφότου υπέγραψαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που επιδιώκει η αντιπολίτευση της χώρας.

«Σήμερα, με εντολή του προέδρου του κόμματος, Nicolas Maduro, πέντε υπουργεία… δεν μπορούν να απασχολούν άτομα, που τάσσονται κατά της Επανάστασης και του προέδρου, σε διευθυντικές θέσεις υπουργείων, δημόσιων οργανισμών, στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους δήμους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jorge Rodriguez εκ μέρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας. «Έχουν προθεσμία 48 ωρών», συμπλήρωσε.

Η είδηση βλέπει το φως της δημοσιότητας τη στιγμή που η αντιπολίτευση ασκεί πιέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με στόχο την ανατροπή του Nicolas Maduro, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Οι ουρές στα σούπερ μάρκετ, οι λεηλασίες και οι ταραχές για την εξασφάλιση τροφίμων αποτυπώνουν καθημερινά την κρίση αυτή. Οι ελλείψεις, το τριψήφιο ποσοστό του πληθωρισμού και η βαθιά ύφεση στη Βενεζουέλα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και στον Maduro, που βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλάει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2013, οπότε και ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατηγορεί το εκλογικό συμβούλιο της χώρας ότι καθυστερεί σκόπιμα τη διαδικασία διεξαγωγής του επίμαχου δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι παρόμοια αντιμετώπιση είχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, που ψήφισαν το 2004 υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανατροπή του Hugo Chavez.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια