Βενεζουέλα: Συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης ενόψει της αυριανής διαδήλωσης

Βενεζουέλα: Συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης ενόψει της αυριανής διαδήλωσης

Σε συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές στη Βενεζουέλα, με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν βίαιες επιθέσεις στην αντικυβερνητική διαδήλωση, που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για εκφοβισμό, ενώ καλούν τους πολίτες για συμμετοχή στη διαδήλωση, ώστε να ασκηθεί πίεση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που ζητούν και το οποίο ο Maduro αποκαλεί «προθάλαμο» πραξικοπήματος.

Η αυριανή πορεία έρχεται σε μια χρονική στιγμή, όπου οι εντάσεις μεταξύ Maduro – αντιπολίτευσης έχουν πιάσει «κόκκινο», ενώ οι κάτοικοι της χώρας είναι καθημερινά αντιμέτωποι με ελλείψεις προϊόντων.

«Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη κατά του πραξικοπήματος – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις ημέρες που έχουν ανακοινώσει αυτοί οι φασίστες», δήλωσε ο Maduro. «Έχουμε συλλάβει μια ομάδας ανθρώπων που μετέφεραν σημαντικό εξοπλισμό», συμπλήρωσε. Ο Maduro αποκάλεσε, παράλληλα, το κόμμα της αντιπολίτευσης «κόμμα της βίας που έχει εμπλοκή στο πραξικόπημα της 1ης Σεπτεμβρίου».

Την Τρίτη μυστικοί πράκτορες πραγματοποίησαν έφοδο στο κόμμα της αντιπολίτευσης περνώντας εν συνεχεία χειροπέδες σε γνωστούς ακτιβιστές, που κατηγορούνται ότι μετέφεραν εκρηκτικές ύλες. Προ ημερών φυλακίστηκε και ο πρώην δήμαρχος Daniel Ceballos, ο οποίος ήταν σε κατ΄οίκον περιορισμό.