CΝΝ: Τι σκέπτονται οι αμερικανοί για την ρωσική απειλή και τον Trump

CΝΝ: Τι σκέπτονται οι αμερικανοί για την ρωσική απειλή και τον Trump

Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Donald Trump, αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ το ισχυρό του χαρτί φαίνεται πως είναι η οικονομία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του CNN η εταιρεία ORC, η οποία κατέγραψε και τις διαθέσεις των αμερικανών έναντι της Ρωσίας.

Περίπου το ένα τρίτο των αμερικανών δηλαδή το 34% , θεωρούν την Ρωσία «πολύ σοβαρή απειλή», ενώ την ίδια άποψη είχαν τον Μάιο το 21% των αμερικανών. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση «περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τις σχέσεις (του αμερικανού προέδρου Donald Trump) με την Ρωσία πρέπει να ερευνήσει ειδικός εισαγγελέας. Παράλληλα το 55% εξέφρασαν την ανησυχία τους όσον αφορά τις υπόνοιες ότι τα μέλη της κυβέρνησης Trump είχαν επαφές κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με ρώσους αξιωματούχους. Το 71% των ερωτηθέντων μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για τις επαφές αυτές, ενώ το 51% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι δεν ανησυχούν «καθόλου» γι αυτές.

Ωστόσο οι διαθέσεις αυτές σύμφωνα με την δημοσκόπηση δεν φαίνεται να επηρεάζουν την δημοτικότητα του Trump, καθώς το 45% εγκρίνει το έργο του ως πρόεδρου, ποσοστό κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από αυτό του Ιανουαρίου (44%).

Την ίδια στιγμή πάντως, φαίνεται πως η οικονομία είναι το ισχυρό χαρτί του Trump, καθώς το ποσοστό των αμερικανών που εγκρίνουν τους χειρισμούς του στην οικονομία έφθασε το 55% από το 49% που ήταν πριν μερικές εβδομάδες.

Σε άλλους τομείς, στους οποίους επιχείρησε να αλλάξει πολιτική μόλις είχε αναλάβει την προεδρία και να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική από εκείνη του Obama, οι διαθέσεις είναι περισσότερο αρνητικές. Στον τομέα της Υγείας (53% κατά, 43% υπέρ) στο Μεταναστευτικό (55% κατά, 44% υπέρ) στην περιβαλλοντική πολιτική (52% κατά, το 41% υπέρ).

Στα στρατιωτικά ζητήματα οι διαθέσεις όσον αφορά τον χειρισμό τους είναι ανάμικτες, ενώ στα ζητήματα εθνικής ασφαλείας σχεδόν διχάζονται με το 50% να εγκρίνει τον χειρισμό του και το 49% να απορρίπτει, ενώ παρατηρείται μια μικρής απόκλισης αρνητική διάθεση όσον αφορά τον ρόλο του προέδρου ως ανώτατος στρατιωτικός διοικητής, με το 51% να διάκειται αρνητικά και το 47% θετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ