Δ. Παπαγγελόπουλος: «Δείχνει» Ν.Παππά για τις συναντήσεις στο Μαξίμου - Τι είπε για τα 350.000 ευρώ

Δ. Παπαγγελόπουλος: «Δείχνει» Ν.Παππά για τις συναντήσεις στο Μαξίμου - Τι είπε για τα 350.000 ευρώ

Σε «καρφιά» για τον ρόλο του Ν.Παππά αλλά και στην επιβεβαίωση για την παρουσία του στο ραντεβού με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή προχώρησε στην Βουλή κατά την διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του ο Δ.Παπαγγελόπουλος.

Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι έθεσε ζήτημα καταβολής χρημάτων ως δικαστικά έξοδα προκειμένου να κλείσουν οι δικαστικές εκκρεμότητες του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Μιωνής είχε καταγγείλει τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι του είχε ζητήσει χρήματα προκειμένου να διευθετήσει με ευνοϊκό τρόπο μια σειρά από δικαστικές έρευνες και ιδιωτικές αντιδικίες που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία”.

Και επιχειρώντας να απαντήσει στις καταγγελίες για το ρόλο που είχε το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα που άπτονταν σε υποθέσεις Δικαιοσύνης, «έδειξε» τον κ. Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο ίδιος συνάντησε τον Σ. Μιωνή για μια και μοναδική φορά στο γραφείο του Νίκου Παππά. Η συνάντηση, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και επίμονα αιτήματα του ίδιου του κ. Μιωνή, παρ' ότι ο ίδιος είχε αρχικά αρνηθεί να την δεχτεί.

Η συνάντηση

“Στην αρχή αρνήθηκα να συναντηθώ μαζί του γιατί είχα επηρεαστεί αρνητικά από τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν. Στις 10 Μαρτίου του 2016 τελικά δέχτηκα να συναντηθούμε επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και την γεωστρατηγική συνεργασία Ελλάδος Ισραήλ. Η συνάντηση κράτησε μόνο μισή ώρα και  όταν έφτασα στο γραφείο του κ. Πάππα, ο κ. Μιωνή ήταν εκεί δεν ξέρω πόση ώρα ήταν και τι  είχαν συζητήσει», είπε αρχικά και στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή σχετικά με το τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει να παρέμβει η κυβέρνηση σε δικαστικές αποφάσεις, καθώς θεωρούσε ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες. «Ο κ. Παππάς προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά μάταια, ενώ εγώ ελάχιστα συμμετείχα στην συζήτηση. Η έξαλλη συμπεριφορά του και οι ακατανόητοι και  παράλογοι  ισχυρισμοί του με είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία αυτή. Επικαλέστηκα φόρτο εργασίας και επιχείρησα 2- 3 φορές να αποχωρήσω από το γραφείο του κ. Παπά αλλά ο τελευταίος με απέτρεπε με κρυφά νοήματα και μου ψιθύρισε το όνομα Νετανιάχου”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης συνέχισε λέγοντας “εγώ και ο Ν. Παπάς δεν υιοθέτησαμε τις θεωρίες συνωμοσίας ότι ο κ. Μιωνής καταδιώκεται από ναζιστές και αντισημίτες, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει σε πιο έξαλλη κατάσταση και οργισμένος μας απείλησε “δεν ξέρετε τι Εβραίος είμαι εγώ με λάθος Εβραίο τα βάλατε θα δείτε τι θα πάθετε”. Τον είχαμε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στην ελληνική δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο κ. Μιωνής τελικά επέστρεψε και παρέδωσε το σημείωμα με τους όρους συμφωνίας. “Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία Μιωνή για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση στις υποθέσεις του”, ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Αναφορικά με το… τίμημα των 350.000 ευρώ και τις καταγγελίες του κ. Σ.Μιωνή, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Ισχυρίζεται ότι τον εκβίαζα παρουσία του Παππά. Πόσο βλάκας θα ήμουνα να το κάνω παρουσία άλλου υπουργού; Δεν θα με έστελνε σπίτι μου ο Τσίπρας;»

Τι είπε για τους εισαγγελείς

Την ίδια ώρα, ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να αποδείξει ότι όσα καταγγέλουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης είναι ανυπόστατα αλλά και ότι επιχειρούν να θίξουν  την… επάρκειά τους. Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου υποστήριξε ότι επιχείρησε να ξεπλύνει την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, του καταλόγισε φιλία με τον Γ. Αλαφούζο και υποστήριξε ότι ήταν εκείνος που του είπε για δήθεν κρυφό λογαριασμό του δημοσιογράφου, Γ. Παπαχρήστου. «Μου είπε ότι έχει πληροφορίες για ένα κρυφό λογαριασμό του και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία και αν η αξιοποίηση της θα τον βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του», είπε.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες της Γ. Τσατάνη αρνήθηκε την ύπαρξη απειλητικών μηνυμάτων εναντίον της: ««Μετά τις γιορτές (σ.σ. των Χριστουγέννων) μου πρότεινε όταν επιστρέψω από την Κρήτη να τα πούμε από κοντά. Πρέπει να είμαι μεγάλος μάστορας στον εκβιασμό, ώστε τα θύματά μου να επιδιώκουν την παρέα μου, μετά βγήκε ότι της είπα ότι δεν θα κάνει Χριστούγεννα».

Τέλος, για την πρώην εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, η οποία ήταν η πρώτη που μίλησε για τον διαβόητο «Ρασπούτιν» παραδέχτηκε ότι εκείνος της το είχε πει το όνομα πριν 15 χρόνια στο γραφείο της! Πάντως, επικαλέστηκε τα εμβάσματα της εταιρείας προς τον κοινό λογαριασμό με το σύζυγο της, λέγοντας : «Ήξερε για τα εμβάσματα και δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Επειδή είχε λερωμένη τη φωλιά της προσπάθησε να έχει καλή σχέση μαζί μου. Με έβλεπε κατ' ιδίαν. Συναντηθήκαμε 2 ή 3 φορές τουλάχιστον σε γεύματα 2-3 ατόμων εκτός από εμάς τους δύο, άτομα που τα είχε προσκαλέσει η ίδια, πρόσωπα που εμπιστευόταν. Για όλα αυτά υπάρχουν μάρτυρες. Στην πρώτη της κατάθεση δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν. Ξέχασε και τον Ρασπούτιν και τα εμβάσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων».