Δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης τραυματίστηκαν σε νέες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης τραυματίστηκαν σε νέες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Δύο ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Henrique Capriles και ο Carlos Paparoni, τραυματίστηκαν όταν η Αστυνομία επενέβη ώστε να διαλύσει αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Καράκας, όπως κατήγγειλαν ο ίδιος ο κ. Capriles και ένας βουλευτής, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Πέσαμε σε ενέδρα», δήλωσε ο κ. Capriles, πρώην προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια των διαδηλωτών να προσεγγίσουν κυβερνητικό κτίριο.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να σκοτώσει ή να πυρπολήσει οτιδήποτε», προσέθεσε.

Υποστήριξε ότι 16 ακόμα διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώνοντας πως θα καταγγείλει το περιστατικό στις εισαγγελικές Αρχές.

Ο γιατρός, και βουλευτής της αντιπολίτευσης Jose Olivares, έκανε ανάρτηση στο Twitter φωτογραφία του Capriles με τους μώλωπες στο πρόσωπό του. Καταγγέλλει ότι οι διαδηλωτές έπεσαν θύμα ενέδρας και χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς «δειλούς».

— Jose Manuel Olivares (@joseolivaresm) 29 Μαΐου 2017

Κατά τη διάρκεια της ίδιας πορείας, ο Carlos Paparoni, επίσης ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης έπεσε στο έδαφος από ειδικά οχήματα καταστολής πλήθους με αντλίες νερού, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά.

Το υπουργείο Τύπου της χώρας δεν έκανε σχόλια για τα επεισόδια.

Οι αντίπαλοι του Ν. Maduro έχουν συντονίσει τους τελευταίους μήνες τις διαδηλώσεις με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, και την αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, η οποία έχει στερήσει σε εκατομμύρια ανθρώπους ακόμα και την πρόσβαση σε φαγητό.

Οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν φτάσει τους 59, τη στιγμή που ο Ν. Μaduro κατηγορεί τους διαδηλωτές ως «αντικαθεστωτικούς» που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση απειλεί ότι δεν θα αποπληρώσει την συμφωνία $2,8 δισ. με την Goldman Sachs

Ο Julio Borges ηγέτης της «Εθνοσυνέλευσης» (σ.σ. όπως αποκαλείται η αντιπολίτευση στη χώρα) απείλησε ότι σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, ενδέχεται να αρνηθεί την αποπληρωμή των ομολόγων ύψους 2,8  δισ. δολαρίων που αγόρασε χθες η Goldman Sachs από την κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας, όπως μεταδίδει το cnbc.

«Είναι προφανές ότι η Goldman Sachs, αποφάσισε να κάνει μία «αρπαχτή», εκμεταλευόμενη τον πόνο του λαού της Βενεζουέλας, ισχυρίστηκε ο Borges, σε γράμμα του προς τον CEO της Goldman Lloyd Blankfein.

«Δεδομένων των συνθηκών της συναλλαγής, αλλά και των, χωρίς λογική, χρηματοοικονομικών όρων που περιλαμβάνει η συμφωνία και οι οποίοι πλήττουν τον λαό της Βενεζουέλας, η «Εθνοσυνέλευση» σύντομα θα διεξάγει έρευνα επί του θέματος. Επίσης σκοπεύω να προτρέψω οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, να μην προχωρήσει στην αποπληρωμή των ομολόγων αυτών», γράφει ο Borges.

Σύμφωνα με τους όρους της εν' λόγο συμφωνίας, που αποκάλυψε η Wall Street Journal, η Goldman θα πληρώσει περί τα 865 εκατ. δολάρια για ομόλογα ύψους 2,8 δισ. δολαρίων που εκδόθηκαν από την κρατική εταιρεία πετρελαίου «Petroleos de Venezuela», το 2014 ωριμάνσεως 2022, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 31% της αξίας ομολόγων, τα οποία τελούν υπό διαπραγμάτευση και ωριμάζουν την ίδια περίοδο.

Ο Borges τόνισε, ότι η συμφωνία παρέχει στο καθεστώς Μaduro οικονομικό «σωσίβιο», για να παραμείνει στην εξουσία, τη στιγμή που κατηγορείται για τις βιαιοπραγίες απέναντι στους διαδηλωτές το τελευταίο δίμηνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια