Δύο νέους υπουργούς, Οικονομίας και Πετρελαίου, διόρισε ο Nicolas Maduro

Δύο νέους υπουργούς, Οικονομίας και Πετρελαίου, διόρισε ο Nicolas Maduro

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro έκανε έναν μικρό ανασχηματισμό της κυβέρνησης χθες, διορίζοντας νέο τσάρο της οικονομίας για να επιβλέπει το σοσιαλιστικό σύστημα που καταρρέει στη χώρα-μέλος του OPEC (Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), και νέο υπουργό πετρελαίου για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως.

Η χώρα υποφέρει από τριψήφιο πληθωρισμό, ελλείψεις παραγωγής και αυξανόμενες διαμαρτυρίες του κόσμου, καθώς και από τον συνδυασμό δυσλειτουργικών κρατικών ελέγχων και χαμηλών τιμών πετρελαίου. Ο Maduro διατείνεται ότι είναι θύμα "οικονομικού πολέμου".

Ο οικονομολόγος Ramon Lobo, ο οποίος είναι βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα αναλάβει το διπλό ρόλο του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της οικονομίας, αναλαμβάνοντας ως ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος της κυβέρνησης.

"Θα αναλάβεις, με ισχυρή πυγμή, την επίβλεψη της οικονομίας", ανακοίνωσε ο Maduro σε τηλεοπτικό διάγγελμα, περιγράφοντας τον Lobo ως ειδικό σε θέματα προϋπολογισμού.

Ο Nelson Martinez, ο οποίος ήταν διευθυντής του διυλιστηρίου Citgo στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αναλάβει το ρόλο του υπουργού Πετρελαίου. Ο απερχόμενος υπουργός Eulogio del Pinio θα παραμείνει πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA.

Ο υπουργός υπηρετεί παραδοσιακά και ως αντιπρόσωπος της χώρας στον OPEC, όπου η Βενεζουέλα συγκαταλέγεται μεταξύ των σθεναρότερων υπερμάχων της μείωσης παραγωγής πετρελαίου.

Ο Maduro διόρισε επίσης και τον περιφερειάρχη Tarek El Aissami ως νέο αντιπρόεδρο, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Aristobulo Isturiz, ο οποίος υπηρέτησε ως υπηρεσιακός αντιπρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια