Ερώτηση Στ. Καλαφάτη για την κατακόρυφη αύξηση προσφυγικών ροών από Τουρκία

Ερώτηση Στ. Καλαφάτη για την κατακόρυφη αύξηση προσφυγικών ροών από Τουρκία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο κ. Καλαφάτης για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ομολογία ανεπάρκειας και ανευθυνότητας για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας συνιστά η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με την οποία είχε - προ ενός έτους - προειδοποιήσει για μεγάλο όγκο προσφυγικών - μεταναστευτικών ρευμάτων από την Τουρκία. Αυτό ακριβώς δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα ως προς τις επιλογές και τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του ιδίου και της Κυβέρνησης στο μεγάλο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Αν ο κ. Κοτζιάς εκτιμούσε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές ποια μέτρα πρότεινε; Έθεσε το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο; Η εκτίμησή του ήταν προσωπική ή βασίστηκε σε στοιχεία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών;

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν. Μία, όμως, είναι η διαπίστωση: Κάθε μέρα που περνά δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο οι χειρότερες εκτιμήσεις σχετικά με τη διαχειριστική ανεπάρκεια και τη δυσλειτουργία της Κυβέρνησης».