Απέρριψε την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης για το ασφαλιστικό. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «ψάχνει να βρει συνενόχους και να μοιραστεί τις ευθύνες», ενώ μίλησε για «δήθεν διάλογο». Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά μοναδικός στόχος της κυβέρνηση είναι η μείωση των δύο δις που έχει ήδη δεσμευτεί, και μάλιστα σχετικά με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου τόνισε ότι αφενός υπονομεύει την αρχή της αναλογικότητας, αφού αδικεί μισθωτούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και αφετέρου ότι δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά είναι ένα κακέκτυπο του 3863! «Το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί σε σοβαρή μείωση των συντάξεων, κυρίως σε όσους εργάζονται από 25 χρόνια και πάνω. Υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών, δημιουργεί κίνητρα φοροδιαφυγής», υποστήριξε.
Παράλληλα, είπε «όχι» στην εξόντωση των αγροτών και επέκρινε τους υπουργούς της κυβέρνηση, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα επιτίθεντο στους αγρότες. «Από την εξαγγελία της 13ης σύνταξης το μόνο που μεσολάβησε ήταν η δική σας διακυβέρνηση. Μιλήσατε ειρωνικά για το κίνημα της γραβάτας, αλλά στους δρόμους δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες μεγάλων γραφείων, είναι νέοι και βιοπαλαιστές. Είναι αυτοί για τους οποίους υποτίθεται ότι θα αγωνιζόσασταν. Γιατί η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για νέες επιβαρύνσεις;», προσέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σε ότι αφορά το περίφημο PSI αφού υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα για το PSI, ισχυρίστηκε ότι με την «τεράστια περικοπή του δημοσίου χρέους δόθηκαν 98 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία αυτή είναι η αλήθεια». Ωστόσο, απέδωσε τις ευθύνες για την κατάσταση του ασφαλιστικού στην κυβέρνηση Καραμανλή: «Το σύστημα εκτροχιάστηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., από το 2004 έως το 2009. Η περιουσία των ταμείων μειώθηκε λόγω της σπατάλης και των σκανδάλων με τα δομημένα ομόλογα», επισήμανε.
«Όλοι αμφισβήτησαν τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010 και σήμερα όλοι αναφέρονται σε αυτόν. Στερνή μου γνώση να σ'' είχα πρώτα», προσέθεσε η κυρία Γεννηματά, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αντί «για συνεννόηση ακούσαμε ψέματα, διχαστικά διλήμματα, πόλωση». «Ο πανικός σας ωθεί σε αλαζονεία. Από την αλαζονεία της εξουσίας, περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας και πλέον δεν σας πιστεύει κανείς», κατέληξε.