Γερμανία: Υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία

Γερμανία: Υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ υποστήριξε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι τόσο η χώρα του, όσο και η Γαλλία θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες από το Κίεβο, αναμένοντας τη συνέχισή τους.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Μινσκ, ενώ πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για τον εκλογικό νόμο σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις 3 Μαρτίου.

Ο Σταϊνμάιερ εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, τονίζοντας ωστόσο, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση των συμμάχων της Συρίας στην περιοχή, αναφορικά με την τήρηση της συμφωνίας.

Ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών μαζί με το Γάλλο ομόλογό του Ζαν Μαρκ Ερό επισκέπτονται από κοινού το Κίεβο, προκειμένου να διαβεβαιώσουν για τη στήριξη των χωρών τους στη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, αλλά και στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ