H Βόρεια Κορέα ενισχύει την άμυνά της και απειλεί τα αμερικανικά αεροσκάφη

H Βόρεια Κορέα ενισχύει την άμυνά της και απειλεί τα αμερικανικά αεροσκάφη

Η Βόρεια Κορέα θωρακίζει περαιτέρω τις ανατολικές ακτές της μετά την τελευταία πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών, όπως αποκάλυψε νοτιοκορεατής βουλευτής.

Συγκεκριμένα ο Lee Cheol-uoo, επικαλούμενος τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει την άμυνα της ανατολικής της επικράτειας μετακινώντας αεροσκάφη και λαμβάνοντας άλλα μέτρα, τα οποία δεν διευκρίνισε.

Το Reuters επισημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά την τελευταία πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών, το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, οι ΗΠΑ σκοπίμως αποκάλυψαν την πορεία που ακολούθησαν τα αεροσκάφη τους σε μια προσπάθεια να δείξουν στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν την αποστολή τους χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τα ραντάρ της Βόρειας Κορέας.

Ο Ri Yong Ho, υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι δικαίωμα της χώρας του να προβεί σε αντίμετρα που περιλαμβάνουν μέχρι και την κατάρριψη αεροσκαφών των ΗΠΑ ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της.