«Να δώσουμε φωνή στους μη προνομιούχους του 2021» τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ 1 και σημειώνοντας ότι «είμαστε εδώ για να "στίψουμε και την πέτρα", αν χρειαστεί, προκειμένου να δώσουμε προοπτική στους νέους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν την τύχη της ζωής τους και της χώρας στα δικά τους χέρια».
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η παράταξή μας μπορεί να γίνει ξανά πρωταγωνιστής».
Τόνισε ότι η ψήφος στο ίδιο «εγγυάται την ενότητα της παράταξης» σημειώνοντας ότι «η ενότητα σφυρηλατείται στην πράξη» με συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην αγωνία και στα προβλήματα του πολίτη, μέσα κι έξω από τη Βουλή.
Ως προς το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο Π. Χρηστίδης είπε ότι υπάρχουν δύο καθοριστικά «όχι» που αποκλείουν την συγκυβέρνηση είτε με την ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους υπάρχουν ιδεολογικές, πολιτικές και αξιακές διαφορές.
«'Αρα πρωταγωνιστικός ρόλος του ΚΙΝΑΛ, εμείς να αλλάξουμε τα δεδομένα, κοιτάμε μπροστά και θέλουμε να γίνουμε πλειοψηφία» τόνισε.
Απαντώντας στην ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ δεν είναι πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα, αλλά δεύτερο, είπε «εάν πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ως πρωταγωνιστές μιας κυβέρνησης, θα βάλουμε με πολύ καθαρό τρόπο τους όρους μας και αν κάποιος θέλει να μας ακολουθήσει, να μας ακολουθήσει».
Διευκρίνισε ότι δεν απευθύνεται σε άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά στον ελληνικό λαό τον οποίο κάλεσε να ισχυροποιήσει την παράταξη «για να κάνει πράξη τα όνειρά του, όπως τα έκανε τις δεκαετίες που κυριάρχησε το ΠΑΣΟΚ».
Αναφορικά με τον «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν το ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα χρόνια είπε ότι αυτό θα επιτευχθεί «με καθαρές κουβέντες, πρόσωπο με πρόσωπο», προσθέτοντας ότι «συζητάμε με την πολύ μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που πιέζονται προς τα κάτω».
Μιλώντας για την επόμενη μέρα της χώρας, ο Π. Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση για την «επιλογή της τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθύνονται στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αποκλείοντας τις μικρομεσαίες που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».
«Να δούμε πως θα αλλάξει αυτό και να δώσουμε φωνή στους αυτοαπασχολούμενους, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους νέους ανθρώπους, να βγούμε από μια συζήτηση μόνο για τον κατώτατο μισθό και να δούμε πως δημιουργούμε καλές συνθήκες εργασίας, πως θα γίνεται απόδοση των επενδύσεων χωρίς να κολλάνε στη γραφειοκρατία και αλλού» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Π. Χρηστίδης.