Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν τον Πούτιν και πώς αποφασίζουμε

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν τον Πούτιν και πώς αποφασίζουμε

Οι αναφορές Αμερικανών αξιωματούχων ότι οι σύμβουλοι του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν φοβούνται να του πουν αμήχανες αλήθειες για τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνουν πόσο λίγο κατανοούν τον ίδιο ή τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.

«Με λύπη μας - και, στην πραγματικότητα, αυτό μάλλον προκαλεί ακόμη και την ανησυχία μας - αποδεικνύεται ότι ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε το Πεντάγωνο έχουν πραγματικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο Κρεμλίνο», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Λευκός Οίκος και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη ότι ο Βλ. Πούτιν είχε παραπλανηθεί από συμβούλους που ήταν πολύ φοβισμένοι να του πουν πόσο άσχημα εξελίχθηκε η σύγκρουση στην Ουκρανία ή πόσο άσχημα είχαν πλήξει τη Ρωσία οι δυτικές κυρώσεις. 

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία έκανε ένα «στρατηγικό λάθος» και ότι η έλλειψη ακριβών εκθέσεων είχε οδηγήσει σε «επίμονη ένταση μεταξύ του Πούτιν και της στρατιωτικής του ηγεσίας».

«Απλώς δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο Κρεμλίνο, δεν καταλαβαίνουν τον πρόεδρο Πούτιν, δεν καταλαβαίνουν τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων και δεν καταλαβαίνουν τον τρόπο που εργαζόμαστε», σημείωσε ο Πεσκόφ

«Αυτό δεν είναι απλώς κρίμα, αλλά προκαλεί άγχος. Γιατί μια τέτοια πλήρης παρεξήγηση, οδηγεί σε λάθος αποφάσεις, σε βιαστικές αποφάσεις που έχουν πολύ άσχημες συνέπειες», πρόσθεσε.