Την αντίθεσή του στην πρόταση ορισμένων λοιμωξιολόγων για την εφαρμογή της «κυλιόμενης» καραντίνας, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, σημειώνοντας πως «αυτή η λογική είναι κακή νοοτροπία και δεν είναι πρακτικό γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να προσαρμοστεί»
Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο λοιμωξιολόγος ανέφερε επίσης ότι το μέτρο του lockdown θα έπρεπε να είχε ληφθεί πριν από 3-5 εβδομάδες για να δούμε τώρα αποτέλεσμα, ενώ απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα ο κ. Δερμιτζάκης επικαλέστηκε τρεις λόγους: «ο κόσμος είναι κουρασμένος, υπάρχει ζήτημα με την αφομοίωση και αν κάθε μέρα αλλάζαμε μέτρα, είναι σαν λες ότι δεν αποδίδουν».
Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής Γενετικής έκανε λόγο για «περίεργη εικόνα» και ότι «δεν περιμένω απόδοση αυτή την εβδομάδα, μπορεί να φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα».
Όπως εξήγησε, δηλαδή, «ενώ ανοίγουμε και μπορεί να έχει ξεκινήσει από πριν ο κύκλος της μετάδοσης θα βλέπουμε τα αποτελέσματα του lockdown και μετά οπότε μπορεί στις 15 Δεκεμβρίου να έχουμε 500 κρούσματα. Εάν, δηλαδή, ανοίξουμε 30 Νοεμβρίου θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μείωση μέχρι 15 Δεκεμβρίου λόγω του lockdown».
Κατά τον ίδιο, δε, τα πρώτα μέτρα που είχαν πιθανότητα να αποδώσουν ήταν αυτά πριν από δύο εβδομάδες και έτσι «τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα των μέτρων αυτών».