«Μαυρό» και στο CNN έριξε ο Μαδούρο

«Μαυρό» και στο CNN έριξε ο Μαδούρο

Συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Μαδούρο στα ΜΜΕ με τελευταίο θύμα το ισπανικό CNN. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέταξε τέλος στη μετάδοση του καναλιού προσθέτοντάς το στη μακροσκελή λίστα των απαγορευμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CNN η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Βενεζουέλας η οποία χαρακτήρισε το δίκτυο ως «μακιαβελικό» διέταξε την άμεση αναστολή των εκπομπών κατηγορώντας το δίκτυο πως προσπαθεί να υπονομεύσει την ειρήνη και τη δημοκρατική σταθερότητα της χώρας με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων οι οποίες παραποιούν την αλήθεια και καλύπτουν τα γεγονότα.

Η αφορμή για το «μαύρο» στο ισπανικό CNN είναι ένα ρεπορτάζ με θέμα την πώληση παράνομων διαβατήριών από την πρεσβεία της Βενεζουέλας, στο Ιράκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βίζες και διαβατήρια πωλούνταν σε ιρακινούς, ορισμένοι εκ των οποίων συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ φέρεται να συνδέονται με το σκάνδαλο υψηλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.     

Το ισπανικό CNN ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως η απαγόρευση μετάδοσης του καναλιού δεν θα επηρεάσει την παρουσία του στο διαδίκτυο. «Το CNN en Espagnol θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του απέναντι του κοινού της Βενεζούελας μέσω ζωντανών εκπομπών από το YouTube χωρίς χρέωση και μέσω του ιστότοπου ώστε οι πολίτες να μπορούν έχουν πρόσβαση σε ειδήσεις που δεν είναι διαθέσιμες με άλλον τρόπο», ανέφρε το κανάλι.

Τέλος, το ισπανικό CNN ανέφερε πως παραμένει στο πλευρό και στηρίζει τους δημοσιογράφους του συμπεριλαμβανομένους και αυτούς που έκαναν το επίμαχο ρεπορτάζ.

Η τελευταία κίνηση του Μαδούρο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα κράτη της Νότιας Αμερικής καθώς ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των Αμερικανικών Κρατών, Λουίς Αλμάγκρο, καταδίκασε την απαγόρευση μετάδοσης του CNN χαρακτηρίζοντας ως «μια επίθεση κατά της Δημοκρατίας και των βασικών αξιών της», αναφέρει το Latin American Herlad Tribune.

Η κριτική του Αλμάγκρο κατά του Μαδούρο έρχεται λίγο μετά από τις εισηγήσεις μελών του Οργανισμού ώστε να επιβληθούν άμεσες κυρώσεις στο καθεστώς της Βενεζουέλας.

«Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με αυταρχικό τρόπο, επιτέθηκε και πάλι στην ελευθερία έκφρασης, στη δημοκρατία και στο δικαίωμα ενημέρωσης του λαού της Βενεζουέλας, όταν με Προεδρικό Διάταγμα το δίκτυο CNN αποσύρθηκε από την τηλεοπτική συνδρομή», δήλωσε ο Αλμάγκρο σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.