Μυτιλήνη: 33 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και πολίτες

Μυτιλήνη: 33 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και πολίτες

Ανθρωπιστική βοήθεια, 33 τόνων, σε πρόσφυγες αλλά και πολίτες της Λέσβου που έχουν ανάγκη, μεταφέρθηκαν με πρωτοβουλία του πρώην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και Διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης και Διοικητή σήμερα του ενοποιημένου Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς - Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, Παύλου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για τέσσερις τόνους υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, των κέντρων υγείας του νησιού αλλά και του ιδρύματος «Θεομήτωρ». Επίσης περιλαμβάνεται τεχνολογικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση εγκύων καθώς και 29 τόνοι τρόφιμα, γάλατα, άλλες παιδικές τροφές και παιδικές πάνες. Τέλος για τις ανάγκες ένδυσης των τροφίμων του ιδρύματος «Θεομήτωρ», απεστάλη και ένας τόνος ρούχων.

Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθεια συγκεντρώθηκε από τις γερμανικές οργανώσεις «Human plus» και «Μια καρδιά για το παιδί», η δεύτερη ανήκει στον Οργανισμό που εκδίδει τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα «Βild».

Όπως λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παύλος Παπαδόπουλος σε συνεννόηση με τον Έλληνα γιατρό και διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής οργάνωσης «Human plus» και γνωστό του από τον κοινό τόπο καταγωγής τους τις Σέρρες, Ανέστη Ιωαννίδη, αρχικά υπήρξε συνδρομή στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς - Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, βοήθεια που έφτασε σε δοκιμαζόμενους θεσσαλονικείς μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου της Θεσσαλονίκης και σε πρόσφυγες στην Ειδομένη μέσω του κέντρου υγείας Πολυκάστρου Κιλκίς.

«Όταν διάβασα όμως αυτό που συμβαίνει στη Λέσβο και αντιλήφθηκα τα μεγάλα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίζουν εθελοντές και οργανώσεις, αμέσως με τον κ. Ιωαννίδη είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για το νησί». Οπότε και υπήρξε η απαραίτητη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση και τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος «η βοήθεια αυτή δεν είναι αποκλειστικά για τους πρόσφυγες». Προσφυγικής καταγωγής τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ιωαννίδης πιστεύουν ότι «η βοήθεια για να πιάσει τόπο πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες ντόπιων και προσφύγων. Αν καλύπτει μόνο το ένα μέρος από τα δυο δεν ανταποκρίνεται στη βούληση μας. Θέλουμε η βοήθεια να πιάσει τόπο και να προσφερθεί προς όλους όσους έχουν ανάγκη σήμερα στο νησί».

Ας σημειωθεί ότι το υλικό αποθηκεύτηκε σε χώρο που νοικιάστηκε από τις οργανώσεις και διαχειρίζεται από συνεργάτες τους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ