Ν. Θωμαΐδης: Τα λύματα στην Αττική δείχνουν κάτω από 10.000 κρούσματα

Ν. Θωμαΐδης: Τα λύματα στην Αττική δείχνουν κάτω από 10.000 κρούσματα

Αισιόδοξα νέα ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ από τα δείγμα λυμάτων τις τελευταίες ημέρες. Στην Αθήνα, καταγράφονται κάτω από 10.000 ενέργα κρούσματα κορονοϊού, όπως δείχνουν οι έρευνες, δίνοντας μια ανάσα ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί αποδίδουν, όπως σημείωσε στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Σταθερά καθοδική η πορεία, είχαμε μια μικρή μείωση τις πρώτες ημέρες των μέτρων, τώρα όμως είναι πιο έντονη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης.

Για την πρωτεύουσα, όπως υπογράμμισε, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες, όπως τον συγχρωτισμό των πολιτών στα ΜΜΜ, όπου χρειάζεται μεγαλύτερη συχνότητα δρομολογίων, σύμφωνα με τον ίδιο. Ανέφερε και τους χώρους εργασίας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της τηλεργασίας και τις συγκεντρώσεις στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως είπε, κάποια μέτρα θα μείνουν μαζί μας και μετά την άρση του lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας. 

Μιλώντας για την άρση των μέτρων, είπε ότι αυτό θα μελετηθεί από τους ειδικούς όπου θα συνυπολογιστούν κι άλλα πράγματα, όπως οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια