Βίντεο από τις έρευνες των βατραχανθρώπων μέσα στο ιστιοφόρο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πάρου, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό. Στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 16 από τους περίπου 80 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό, ενώ διασώθηκαν 63 (61 άνδρες και δύο γυναίκες).
Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος ερευνούν εξονυχιστικά το σκάφος που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου επέβαιναν περίπου 80 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα παραπλέοντα πλοία, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιώτες δύτες.
Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το στιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».
Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.