Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της 17ης Νοεμβρίου 2020, o Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από μία ομάδα ηγετών - 23 διευθυντές και στελέχη από τέσσερις ηπείρους - για τη θητεία 2020-22. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) εξέλεξε τον κύριο Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως νέο Πρόεδρο για τη θητεία 2020-2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σύρρος είναι ο πρώτος Πρόεδρος του WITSA, o οποίος εκλέγεται από την Ευρώπη.
“Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του WITSA αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση για το ΣΕΠΕ και το έργο του αλλά και μία σημαντική διάκριση και ευκαιρία για τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας της χώρας και τεράστια τιμή και ευθύνη για εμένα”, σημείωσε ο ίδιος. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρέχουσα κρίση της πανδημίας έφερε στο παγκόσμιο προσκήνιο την αναγκαιότητα της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε τομέα της οικονομίας, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Για το μέλλον μας, για τις πατρίδες μας, για το ρόλο της τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία, για τον καθένα από εμάς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και συνθέσουμε τις απόψεις και τις στρατηγικές μας. Το όνειρο της βιομηχανίας μας δεν είναι κάτι που δεν θα επιτύχουμε ποτέ. Το όνειρό μας είναι αυτό που δεν έχουμε πετύχει ακόμα! Ας «χτίσουμε έναν νέο ψηφιακό κόσμο» μαζί.”, τόνισε ο νέος Πρόεδρος του WITSA απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου ως Προέδρου του WITSA, καθώς επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά, αλλά και την αφοσίωση του στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη και για το ΣΕΠΕ. Αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα του ΣΕΠΕ και των Μελών του και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ψηφιακή εικόνα της χώρας, καθώς είναι «ψήφος εμπιστοσύνης» στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας της Ελλάδας, έναν κλάδο ο οποίος αποτελεί ένα στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία”.
“Εκ μέρους ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας του WITSA, χαίρομαι που καλωσορίζω τον Γιάννη Σύρρο ως νέο Πρόεδρο μας”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του WITSA, Δρ. Jim Poisant. “Με τόσες πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, είμαι βέβαιος ότι με την αξιόπιστη ηγεσία, υποστήριξη καθώς και φιλία του κυρίου Σύρρου, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ενισχύουμε τα πολλά επιτεύγματα του WITSA, διασφαλίζοντας ότι ο WITSA θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να φθάνει σε νέα επίπεδα επιτυχίας”, συνέχισε ο Δρ. Poisant.
Ο WITSA (World Information Technology and Services Alliance) ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.
Η διαδρομή του νέου Προέδρου του WITSA
Ο Γιάννης Σύρρος, εκπροσωπώντας τον ΣΕΠΕ, έχει υπηρετήσει και στηρίξει τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) από διαφορετικές θέσεις ευθύνης για 20 χρόνια, έχοντας διατελέσει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2001-2020), Αντιπρόεδρος Ευρώπης ) (2012-2018) και Αναπληρωτής Πρόεδρος από τον Οκτώβριο του 2018. Παράλληλα, είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας (DIGITALEUROPE) καθώς και Μέλος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πληροφορικής (EITO).
Είναι Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ από το 2001 και έχει επίσης διατελέσει Σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας στα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Πρόνοιας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. Επιπλέον, συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αξιολόγηση προτάσεων στο πλαίσιο του 5th RTD Framework Programme. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του κλάδου για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και υποστήριξη προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών Ψηφιακής Τεχνολογίας.