Οι ρωσικές αρχές, έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, απέκλεισαν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Αλεξέι Ναβάλνι (Navalni.com), ο οποίος την χαρακτήρισε παράνομη λέγοντας ότι έγινε μετά την δημοσίευση έρευνας για τον γνωστό επιχειρηματία Όλεγκ Ντεριπάσκα.
Ο Ναβάλνι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Roskomnadzor (αρμόδιος ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας) τον είχε ήδη προειδοποιήσει , συνιστώντας του να αποσύρει από τον ιστότοπο του τα στοιχεία της έρευνας για τον δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα.
Η Roskomnadzor με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι έδωσε εντολή στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να αποκλείσουν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Ναβάλνι, επειδή το προσβλητικό κείμενο για τον Ντεριπάσκα είναι ακόμη αναρτημένο. Δήλωσε ότι περιμένει από το Instagram να πράξει το ίδιο όπως και από τη Google να διαγράψει ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στο You Tube. Το βίντεο αφορά την συνάντηση που είχε, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Πριχόντκο με τον δισεκατομμυριούχο Ρώσο επιχειρηματία Όλεγκ Ντεριπάσκα πάνω στην θαλαμηγό του επιχειρηματία το 2016 στη Νορβηγία.
Ο Ναβάλνι είπε ότι οι δύο άνδρες, πάνω στην θαλαμηγό, μιλούσαν για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις και αυτό που ανάρτησε ήταν φωτογραφίες που πήρε από τον λογαριασμό μιας νεαρής γυναίκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία επίσης ήταν πάνω στην θαλαμηγό.
Το βίντεο το οποίο έχει στο You Tube περισσότερες από 5 εκατομμύρια θεάσεις.
Ο Ντεριπάσκα σε ανακοίνωση του την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τον Ναβάλνι και άλλους ότι διαδίδουν ψέματα για τον ίδιο, λέγοντας ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη από την οποία θα ζητήσει να παρέμβει για να αποσυρθεί το επίμαχο βίντεο. «Όλες οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι αποκυήματα φαντασίας μιας ομάδας ανθρώπων που αποσκοπούν να καταστρέψουν την υπόληψη μου» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Ντεριπάσκα.
Η έρευνα του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς» του οποίου ηγείται ο Ναβάλνι, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Οκτωβρίου αναφέρονταν στις κοινές διακοπές του Ντεριπάσκα και του Πριχόντκο στην θαλαμηγό του στην Νορβηγία. Τις διακοπές αυτές ο ίδιος ο Ναβάλνι τις είχε χαρακτηρίσει ως δωροδοκία ανώτατου κρατικού αξιωματούχου. Η έρευνα βασίστηκε σε φωτογραφίες από το Instagram και στο βιβλίο της Νάστια Ρίμπκα η οποία συνόδευε τους δύο άνδρες σ' εκείνο το ταξίδι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ