Α. Πετρόπουλος: "Απείραχτες" οι διπλές, τριπλές συντάξεις βουλευτών και αιρετών

Α. Πετρόπουλος: "Απείραχτες" οι διπλές, τριπλές συντάξεις βουλευτών και αιρετών

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Απείραχτες θα παραμείνουν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις των βουλευτών αλλά και των αιρετών! Αυτό προανήγγειλε ο Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στη Βουλή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι με το νέο νομοσχέδιο, που βρίσκεται υπό επεξεργασία, θα υπάρξει πλαφόν ανώτατης σύνταξης (ανεξάρτητα με τον αριθμό αυτών), το οποίο θα αγγίξει τα 3.088 ευρώ.

Το ποσό αυτό σήμερα είναι κοντά είναι 3.680 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση θα φτάσει περίπου τα 600 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια ώρα, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το πλαφόν για μια (μόνο) σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 2473 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αυτή την στιγμή μια σύνταξη έχουν λαμβάνει 1.288.000 πολίτες, δύο συντάξεις 995.000 και τρείς συντάξεις 335.000 πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις, 7 παίρνουν 9 συντάξεις, 49 παίρνουν 8 συντάξεις και 364 παίρνουν 7 συντάξεις. Ο ίδιος, παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η λογική της κυβέρνηση είναι να μην μειωθούν οι καταβαλλόμενος συντάξεις, καθώς όπως είπε «με την σύνταξη που θα χορηγούμε θέλουμε να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης».

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του προεδρεύοντα της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των πρώην βουλευτών, Κώστα Πυλαρινό. Ο κ. Πυλαρινός ενημέρωσε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι πρώην υπουργός ζήτησε επειδή χειρουργείται χρήματα για να πληρωθούν τα έξοδά του, λόγω …ανέχειας. «Το λέω γιατί κάποιοι νομίζουν είναι πάμπλουτοι οι βουλευτές και όμως υπάρχουν πρώην που πένονται», κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επέμεινε ότι για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί στην κατάργηση διπλών κ τριπλών συντάξεων βουλευτών κ αιρετών. «Θα πρέπει να σταματήσει η λογική ότι την ίδια ώρα που καταργούμε τους πήχεις ετών να υιοθετούμε τον πήχη για βουλευτές προ 2012 κ μετά 2012. Θα συμβάλει και στην αξιοπιστία καταρρακωθέντος πολιτικού συστήματος».



Διαβάστε Περισσότερα