Ρωσία: Είναι πιθανό να έχουμε σκοτώσει τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Ρωσία: Είναι πιθανό να έχουμε σκοτώσει τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι προσπαθεί να διαπιστώσει αν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ράκα της Συρίας σκοτώθηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Abu Bakr al-Baghdadi, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της αεροπορικής αυτής επιδρομής ήταν μια συνάντηση στελεχών του ΙΚ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου, αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την ανακοίνωση του υπουργείου.

"Σύμφωνα με την πληροφορία που τώρα ελέγχεται μέσω διαφόρων διαύλων, ο ηγέτης του ΙΚ Abu Bakr al-Baghdadi που σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση", μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ο ηγέτης του ΙΚ μπορεί να έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή. Ο εκπρόσωπος, Dmitry Peskov, παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις σχετικά με τον al-Baghdadi. Είπε επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από το υπουργείο.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατο Αl-Baghdadi

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιδρομής της ρωσικής αεροπορίας κοντά στην Ράκα.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Ryan Dillon δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP): «Σε αυτό το στάδιο, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες».

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ελέγχει την πληροφορία σύμφωνα με την οποία κατά την διάρκεια ρωσικής επιδρομής κοντά στην Ράκα είναι πιθανόν ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Στόχος της επιδρομής ήταν συνάντηση στελεχών του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχουμε τώρα μέσω πολλαπλών διαύλων, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi ήταν παρών στην συνάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ