Την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει και η δημοσκόπηση της Pulse καταγράφοντας παράλληλα άνοδο στα ποσοστά της Ν.Δ., μετά την μικρή καμπή του Μαρτίου με τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να ανέρχεται στο 13,5%.
Στη σωστή κατεύθυνση οι φοροελαφρύνσεις και οι ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν λέει το 55%, ενώ σωστές κρίνονται και οι αποφάσεις για το Πάσχα σε ποσοστό 54%, καθώς και αυτές που αφορούν στην εστίαση και τα σχολεία σε ποσοστό 75%. Στασιμότητα στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κερδίζει νέους ψηφοφόρους.
Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι αποτυπώνεται μια ανάκαμψη της κυβερνώσας παράταξης σε σχέση με αυτή του Μαρτίου κατά μια μονάδα ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει τους πολίτες με την τακτική που ακολουθεί.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ν.Δ. καταγράφονται εισροές νέων ψηφοφόρων της τάξεως του 8,5% εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει εισροές της τάξης του 3,5%, ποσοστό που όμως δεν αντισταθμίζει τις παράλληλες απώλειές του.
Η πρόθεσή ψήφου για την Ν.Δ. φτάνει στο 38% ένα ποσοστό που κινείται στα εκλογικά της ποσοστά του Ιουλίου του 2019. Και αυτό χωρίς να συμπεριλαμβάνεται αναγωγή των αναποφάσιστων που ξεπερνούν στην παρούσα φάση το 9%. Το γεγονός αυτό για μια κυβέρνηση που κλείνει τον δεύτερο χρόνο της θητείας της χαρακτηρίζεται ως σπάνιο πολύ δε περισσότερο όταν καλείται να διαχειριστεί μια κρίση στη δημόσια υγεία με εμφανή αντίκτυπο στην οικονομία.
Την ίδια στιγμή η πρόθεσή ψήφου αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει μια στασιμότητα που μάλιστα κινείται πολύ πιο κάτω από τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος το 2019. Από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και τον Απρίλιο που κλείνει με τη δημοσκόπηση αυτή τα στοιχεία δείχνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πείθει με την τακτική της τους πολίτες.
Το στοιχείο της καταλληλότητας για πρωθυπουργό της χώρας έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού αυξάνοντας μάλιστα το ποσοστό αποδοχής του κατά μια μονάδα σε σχέση με τον Μάρτιο και φθάνοντας έτσι στο 44%. Ποσοστό που επίσης σπανίως καταγράφεται για πρωθυπουργό κυβέρνησης που συμπληρώνει δύο χρόνια στην εξουσία.
Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει απώλεια μιας μονάδας και περνά στην τρίτη θέση με ποσοστό της τάξεως του 26%, πίσω από τον «Κανέναν από τους δύο» που φτάνει στο 27%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας είχε καταγραφεί μια ισοψηφία.
Ως προς τα ελληνοτουρκικά και την στάση της κυβέρνησης δια μέσω του Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα καταγράφεται μια γενική αποδοχή της τάξεως του 75%, που αγγίζει τα ποσοστά αποδοχής της στάσης που επέδειξε η ίδια κυβέρνηση στα γεγονότα του Έβρου. Χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί το μεγάλο ποσοστό αποδοχής που παρουσιάζει η στάση του υπουργού Εξωτερικών στους Κεντρώους τους Κεντροαριστερούς και τους αριστερούς.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολιασμών το 75% αυτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο εμφανίζονται να δηλώνουν ότι θα το κάνουν, εν τούτοις στην ερώτηση για τον χρόνο που θα προβούν σε αυτή την ενέργεια τα ποσοστά αλλάζουν με το 56% να δηλώνει πως θα το κάνει το συντομότερο δυνατό.
Πλειοψηφικής αποδοχής τυγχάνει και η απόφαση της κυβέρνησης αναφορικά με την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα με το 54% να δηλώνει πως αυτή κινείται σε σωστή κατεύθυνση.
Η απόφαση που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής είναι αυτή που αφορά στο άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα. Το 75% δηλώνει ικανοποιημένο καθώς και ότι η απόφαση αυτή κινείται στην σωστή κατεύθυνση, γεγονός που επιβεβαιώνει και την κόπωση των πολιτών σε συνδυασμό με την αναζήτηση διεξόδων.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικής αποδοχής τυγχάνουν και τα μέτρα για φοροελαφρύνσεις και ελαφρύνσεις αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές. Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας πως ανάλογες ενέργειες που, αξίζει να σημειωθεί αποτελούν και σημεία κεντρικά του προγράμματος της Ν.Δ., αντιμετωπίζονται θετικά ως προς την πορεία της οικονομίας και την επόμενη, της κρίσης, ημέρα.