Για «εύπεπτα παραμύθια και ψεύτικα νέα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων με αφορμή την επαναφορά της υπόθεσης απομάκρυνσης μιας καθηγήτριας από το σχολείο του γιου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη δήθεν «σύλληψή» του να αντιγράφει.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «η παρέλευση τόσων ετών, το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον στη ζωή, δεν ήταν αρκετό για να αποθαρρύνει τους εμπόρους των εύπεπτων παραμυθιών και των fake news».
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόλυση της εκπαιδευτικού δεν είχε καμία συσχέτιση με το δήθεν περιστατικό αντιγραφής και η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ'' αυτού. Αντίθετα, η υπόθεση αυτή ήταν ο αναίτιος διασυρμός ενός νέου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συντεχνιακά συμφέροντα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου:
«Ξαφνικά, εν μέσω καλοκαιριού, του πιο θλιβερού και μαύρου καλοκαιριού που έχει περάσει η πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες, ανασύρεται από το παρελθόν ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από μια εξαετία και είχε κλείσει οριστικά με δικαστική απόφαση: πρόκειται για τη θλιβερή ιστορία της μικροκομματικής και συνδικαλιστικής σπέκουλας εις βάρος ενός ανήλικου, τότε, παιδιού, που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολιτικής και συντεχνιακής διαμάχης εξαιτίας του ονόματός του.
Εξυφάνθηκε, τότε, το κρίσιμο πολιτικά καλοκαίρι του 2012, ένα εύπεπτο παραμύθι που είχε... ιππότες και δράκους: μια εκπαιδευτικό που «έκανε το καθήκον της», μια «ισχυρή οικογένεια που την κατέτρεξε», μια δήθεν «εκδικητική απόλυση» από το σχολείο. Φυσικά, το γεγονός ότι και η οικογένεια του μαθητή και το σχολείο δικαιώθηκαν δικαστικά, η παρέλευση τόσων ετών, το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον στη ζωή, δεν ήταν αρκετό για να αποθαρρύνει τους εμπόρους των εύπεπτων παραμυθιών και των fake news.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόλυση της εκπαιδευτικού δεν είχε καμία συσχέτιση με το δήθεν περιστατικό αντιγραφής και η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ'' αυτού. Αντίθετα, η υπόθεση αυτή ήταν ο αναίτιος διασυρμός ενός νέου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συντεχνιακά συμφέροντα.
Για εμάς, ως εκπαιδευτικούς, το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό, παιδαγωγικό αλλά και ζήτημα δημοκρατίας: δεν είναι δυνατόν το 2018 ένας νέος να αναρτά μια οικογενειακή φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό να αποτελεί αφορμή ώστε να του επιτίθεται ένας όχλος που αναμασά τη λάσπη μιας υπόθεσης για την οποία έχει δικαιωθεί. Η έκταση που πήρε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα και στην ειδησεογραφία, αποτελεί την απόδειξη ότι το θλιβερό μικροκομματικό και συνδικαλιστικό παιχνίδι που παίχτηκε τότε στις πλάτες του νέου, τον ακολουθεί ακόμα. Είναι η απόδειξη ότι η δήθεν «διακριτική μεταχείριση» για την οποία επαίρονται οι «υπερήφανοι» κατά δήλωση συνδικαλιστές, δεν ήταν παρά μόνο το προπέτασμα για ένα παιχνίδι εκβιασμών στην τότε πολιτική ηγεσία και άλλοθι ρεβανσισμού για την επόμενη.
Αναρωτιέται, κανείς, για ποιο λόγο το θέμα αυτό που θίγει την υπόληψη ενός νέου ανθρώπου αλλά και τη μνήμη ενός άλλου ανθρώπου που δεν είναι πια στη ζωή, διογκώνεται και συντηρείται από τους "υπερήφανους συνδικαλιστές" σε αυτή τη χρονική στιγμή. Ίσως προσπαθούν και αυτοί να βάλουν ένα λιθαράκι στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τραγικά που συμβαίνουν στον τόπο μας τους τελευταίους μήνες. Λιθαράκι που θα εξαργυρώσουν αργότερα, με μια ακόμα ρύθμιση που θα χτυπάει την πολύπαθη τα τελευταία χρόνια ιδιωτική εκπαίδευση και θα είναι ένα ακόμα βήμα περιορισμού της ελευθερίας των ιδιωτικών σχολείων (τα οποία υπενθυμίζουμε ότι ήδη δεν μπορούν να επιλέξουν το προσωπικό τους, δεν μπορούν να διαμορφώσουν ελεύθερα το πρόγραμμά τους, δεν μπορούν να διοργανώσουν ελεύθερα εκδρομές στο εξωτερικό - όλα αυτά είναι περιορισμοί που έχουν μπει την τελευταία τριετία καθ'' υπαγόρευση των συνδικαλιστών).
Περιμένουμε λοιπόν, με περίεργεια το νέο "δωράκι" που θα λάβουν για τις επικοινωνιακές υπηρεσίες τους.
Το ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων»