«Υπάρχει θέμα που πρέπει να λυθεί με την αποπομπή του κ. Ζουράρι, ταυτοχρόνως, όμως, δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιδρά μόνο όταν το ζητά η Εκκλησία, περίπτωση Φίλη ή οι ομάδες» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει, επιτέλους, να επιστρέψει η κοινή λογική και ένας τρόπος αντιπαράθεσης όχι διχαστικός.
«Τι διαφορά έχει ο λόγος του κ. Πολάκη; Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, απλώς αναγκάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις να αντιμετωπίσει ανάλογα θέματα και μάλιστα με τον απροκάλυπτο κυνισμό για απόφαση μετά την ψήφιση», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «υπάρχει θέμα γενικότερο με τη στάση των ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος σε ένα ακροδεξιό σχήμα, σύμφωνα και με τον κ. Juncker, στο οποίο όλα αυτά παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο, διότι αυτές είναι οι απόψεις τους».
Ειδικότερα για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι« δεν κυριαρχεί η κοινή λογική, δηλαδή να είμαστε μακριά από συλλαλητήρια, μακριά από δημοψηφίσματα που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα και δείχνουμε ότι δεν μάθαμε τίποτα. Να υπάρξει μία σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων, να υπάρξει μία λύση στο θέμα αυτό και να μην υπάρχουν νέοι "Μακεδονομάχοι", όπως βλέπουμε καθημερινά, τόσο στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, όσο και στην αντιπολίτευση τον κ. Λεβέντη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».
Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, επισήμανε ότι πρόκειται για αδιέξοδη κυβέρνηση που δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει, ουσιαστικά, τις πολιτικές της προς μία προοδευτική κατεύθυνση, φέρνοντας ως παράδειγμα πως «αντί για βιώσιμη ανάπτυξη, τους ενδιαφέρουν μόνο τα καζίνο».
Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε πως δεν προστατεύεται ρητά η πρώτη κατοικία για χρέη στο Δημόσιο, από 1η Μαΐου, ενώ νομοθετεί την εξαίρεση για τα μέλη της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την υποβολή πόθεν έσχες, με νομοθετική βελτίωση.
«Όταν δημιούργησαν τέτοια φασαρία με τα πόθεν έσχες των δικαστών, και βεβαίως όλοι πρέπει να υποβάλλουν πόθεν έσχες, δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα να δέχονται κάτι τέτοιο κατευθείαν επειδή τους το ζητάνε οι δανειστές, χωρίς να το διαπραγματεύονται καθόλου και να το φέρνουν με τέτοιο πονηρό τρόπο στη Βουλή, την Παρασκευή το βράδυ, λες και δεν θα το αντιληφθούμε, επειδή το νομοσχέδιο είναι 1.500 σελίδες. Είναι απαράδεκτοι» ανέφερε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία intime news