«Η κυβέρνηση έκανε άτακτη υποχώρηση χωρίς όμως να ξέρουμε τι θα κάνει με το νόμο. Έδειξε τη θέλησή της να βρεθεί μια λύση, αλλά θα έπρεπε να αποσαφηνίσει γρήγορα τη θέση της, να δεσμευτεί δημόσια και αυτό να ανοίξει τη δίοδο της συναίνεσης. Η συναίνεση πρέπει να υπάρξει και στο νόμο, όχι μόνο στο ΕΣΡ, γιατί ο νόμος μπορεί να δώσει λάθος κατευθύνσεις. Ίσως τα μικρότερα κόμματα του κέντρου βλέπουν πολύ μεγάλη πόλωση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να βάζει διλλήματα του τύπου εμείς ή οι άλλοι. Είναι προφανές ότι υπάρχουν δίοδοι επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, η ΝΔ έχει δυναμική στην κοινωνία, και έτσι μάλλον πάμε σε μια πολιτική διαδικασία που δε θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στον ActionFM 104,6.
Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Δεν πρόκειται να πειστεί ο Ντάιζελμπλουμ ότι δεν πρέπει να ανοίξουμε το ασφαλιστικό γιατί κάποια στιγμή δε θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις. Είμαι έτοιμος να ψηφίσω πολύ χειρότερο ασφαλιστικό αρκεί να μην χρειάζεται άλλη παρέμβαση για τα επόμενα 20 χρόνια. Το ζήτημα είναι ένας κανόνας για όλους και μια διαδικασία για τις συντάξεις με ό, τι έχει βάλει ο καθένας στον κουμπαρά του. Αυτή είναι η ουσία. Σήμερα δεν ξέρουμε ποιος είναι μισθωτός και ποιος ελεύθερος επαγγελματίας».
Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Δεν ξέρω ακόμη αν θα κατέβω στις εκλογές. Δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Το ζήτημα είναι τι έχουμε να κάνουμε για τη χώρα και τι πρέπει να αλλάξουμε. Αν μπορώ να πω αυτά που λέω και τώρα, τότε μπορώ να συνεργαστώ με κάποιο κόμμα. Αν ένα κόμμα εκλεγεί να κυβερνήσει και πει ότι θα διορίζω διοικητές στα λιμάνια και τα νοσοκομεία, τότε δεν θα πάω. Δεν προσπαθώ να μπω σε κάποιες λίστες κομμάτων. Ό, τι πιστεύω, θα συνεχίσω να τα λέω. Δεν ξέρω τα πάντα αλλά μπορώ να πω ότι θα τηρήσω τον λόγο μου. Αν πιστεύω ότι η φαυλότητα της διαχείρισης μας έφερε εδώ, θα πρέπει να συνεχίσω να το λέω, αλλιώς δεν έχει νόημα».
Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε για το Ποτάμι πως «αυτό που χρειάζεται είναι να έρθει η πολιτική στο επίκεντρο και όχι η καθημερινή διαχείριση για ίδιον όφελος. Η στρατηγική δηλαδή. Στο Ποτάμι επικράτησε η λογική ότι η πολιτική τέλειωσε, ότι δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, αλλά «κακοί» και «καλοί» άνθρωποι. Ωστόσο οι έννοιες, οι ιδεολογικές διαφορές, έχουν τη σημασία τους. Το κόμμα έχει λόγο ύπαρξης επειδή έχει ιδεολογικό στίγμα για το τι θα κάνει με τη χώρα, αυτό έλλειπε από το Ποτάμι».
Τέλος, ξεκαθάρισε: «Δεν ήμουν ιδρυτής κόμματος, στήριξα μια προσπάθεια στο χώρο του κέντρου στην οποία επικράτησε τελικά μια μεσσιανική λογική. Η λογική του «νέου» εναντίον του «παλιού». Η εκτίμηση μου για τον Αλέκο Παπαδόπουλο παραμένει η ίδια. Αν θέλετε μπορώ να πάρω πάνω μου τη λάθος εκτίμηση, ότι θα υπήρχε πεδίο συνεννόησης. Όλες οι δυνάμεις που υπάρχουν στο χώρο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συνενωθούν. Παρακολουθώ ενεργά τις συζητήσεις και ελπίζω κάποια στιγμή να ωριμάσουν οι συνθήκες για τη συνένωση του χώρου».