Γενικό «λουκέτο» στην Ιταλία - Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε

Γενικό «λουκέτο» στην Ιταλία - Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε

Σε αποκλεισμό μπαίνει ολόκληρη η Ιταλία, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Η Ιταλία υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον κορονοϊό και όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός θα κλείσουν μπαρ, μαγαζιά, ενώ διακόπτεται κάθε εμπορική δραστηριότητα.

Επίσης, λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών. Για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού θα περιοριστούν οι μετακινήσεις και θα επιτρέπονται μόνο οι επείγουσες, όπως εκείνες για τρόφιμα και φάρμακα.

Η κυβέρνηση, υιοθετώντας μια σκληρή γραμμή για την αντιμετώπιση της διασποράς, αποφάσισε να μετατραπεί όλη η Ιταλία σε μια «κόκκινη ζώνη».

«Ευχαριστώ τους Ιταλούς για τις θυσίες που κάνουν. Δοκιμαζόμαστε για να αποδείξουμε ότι είμαστε ένα μεγάλο έθνος», είπε ο Κόντε και απαρίθμησε τα νέα μέτρα: «Πρώτα απ' όλα έρχεται η υγεία των Ιταλών», πρόσθεσε. 

«Όλα τα καταστήματα θα κλείσουν εκτός από όσα καλύπτουν βασικές ανάγκες, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Συνιστούμε τον κατ' οίκον περιορισμό. Ως εκ τούτου αναστέλλεται η λειτουργία σε μπαρ, παμπ και εστιατόρια (όλη την ημέρα και όχι μόνο μετά τις 18:00). Περίπτερα και καπνοπωλεία παραμένουν ανοιχτά», εξήγησε ο ιταλός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι οι βιομηχανίες θα παραμείνουν ανοιχτές αλλά με «μέτρα ασφαλείας».